Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem chciałbym napisać CV niestety mój potencjalny pracodawca używa winshita a co za tym idzie też worda... pierwsza myśl jaka mnie naszła to napisać to w wordzie(niestety nie posiadam wersji chodzącej pod linuksem... jeśli wiesz jak ją posiąść proszę o kontakt na pw) oraz w formacie pdf. Jeśli chodzi o pdf nie wiem co zainstalować aby móc napisać jak bozia przykazała ładny pliczek.
A może doradzicie jakiś dobry edytor wysiwig html-a. żeby ie ładnie odczytało.
Bardzo proszę o pomoc no i z góry dziękuje.
napisz plik w OO i zapisz jako rtf - w Wordzie z pewnością odczyta
kiedyś z pdfem z OO miałem problem po windą (tekst się rozjechał, jakieś dzikie czcionki były), ale może już poprawione to zostało
Plik pdf - najprościej w openoffice.org i przekonwertować do pdf.
Co do worda - możesz zainstalować crossover-office i na nim zainstalować M$office. Wrzuć mi na pw mail, a ja Ci wrzucę cxoffice. :)
Te wszystkie zabiegi oznaczają, że OO kaleczy coś w pliku zapisanym jako *.doc ?
Nie! Te wszystkie zabiegi oznaczają, że to *.doc i produkty win* są kalekie. :)
a nie ma jakiegoś edytora pdf pod linuksa aby obyć się bez konwersji... już kiedys miałem wpadke z konwertowanymi doc-ami wiec wolał bym się obyć bez tego zabiegu.
PS. nadal poszukuje worda :D
terefere no nie rób już jaj, napisz to badziewie w OO i zapisz w .doc .rtf wyeksportuj do pdf i wszystko zadziała
Kiedyś zainstalowałem i odinstalowałem od razu scribusa. On chyba domyślnie zapisuje w pdf-e. W każdym razie ma specyficzne dla pdf-ów pola: że tu nie można zapisywać niczego itd. Ale to nie nadaje się do pisania CV.
Edytor html-u typu wyswig?
Kompozytor stron w Mozilli albo Nvu. Kompozytor stron nie jest zły ;), kiedyś taka samo stronę zrobiłem w FrontPage'u i w KS i sprawdziłemw wwalidatorze, to ta napisana w KS była prawie bezbłędna.
jeszcze a propos cxoffice - można też sobie legalnie ściagnąć źródła i skompilować - płatna jest tylko wersja binarna :)
jeszcze a propos cxoffice - można też sobie legalnie ściagnąć źródła i skompilować - płatna jest tylko wersja binarna :)
dawaj linka :)
dawaj linka :)
wystarczy wejść na stronkę crossovera i kliknąć na link "source" - żadna filozofia ;)
http://www.codeweavers.com/products/source/