Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Poszukuję Linuksowych odpowiedników lub podobnych programów.
Cooklet App
Outcook Express
Wątpliwe abyś znalazł odpowiedniki specyficznych aplikacji.
Outcook Express - działa bezproblemowo przez wine.
Drugiego nie sprawdzałem.
Nie musi być 1:1 może być coś podobnego tzn. z "charakteru". Ponoć http://programy.pl/pobierzprogram,458425/cooklet-app-1-2-custom.html jest dostępny na linux.
Chcę wejść na Google, a przekierowuje mnie na Noodle
Chce włączyć Outlook Express, a teraz się nazywa Outcook Express
;)
Może zamiast Outlooka byłby dobry Evolution lub ThunderBird?
Fervi
fervi - http://www.dobreprogramy.pl/Outcook-Express,Program,Windows,11793.html
Tutaj twój cięty żart się nie udał :P
sir_lucjan napisał(-a):
fervi - http://www.dobreprogramy.pl/Outcook-Express,Program,Windows,11793.html
Tutaj twój cięty żart się nie udał :P
Żart mi się nie udał, bo wpisałem w Alternativeto.net nazwę programu i mi wyskoczyła informacja, że takiego nie ma
Więc uznałem, że chodziło o Outlooka :P
Fervi
Znalazłem aplikację Tastebook.
Jest w AUR (dla Arch Linux) oraz w PPA dla Ubuntu.
Nie mam pojęcia, czy bez problemu wejdzie w Debianie (używanie PPA w Debianie zalecane nie jest):
https://launchpad.net/~leo.robol/+archive/tastebook/+packages
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2014-03-07 13:34:22)
A można takie coś inaczej ogarnąć jak ciężko z takim programem na Linux? Właściwie fotki można olać.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-03-07 13:35:54)
Możesz spróbować ten program, który podesłałem.
Pobierasz paczkę i wydajesz polecenie:
dpkg -i nazwa
Zakładając, że zależności będą spełnione, w co trochę wątpię.
Nie będzie hulało. To może jakiś inne rozwiązanie inny program albo w libreoffice to ogarnąć.
tajwan napisał(-a):
Nie będzie hulało
Jakbyś się przyłożył to by hulało.
Tylko trzeba chcieć.
U mnie działa.
Ciężko żeby cokolwiek u mnie działało więc szukam innego rozwiązania.
To może łaskawie pokażesz, dlaczego nie działa?
Więc szukaj. Może znajdziesz :)
Ja już dwa twoje programy w pięć minut odpaliłem a Ty szukasz.
Powodzenia w szukaniu.
# dpkg -i tastebook_0.2.5-0extras12.04.1_amd64.deb Wybieranie wcześniej niewybranego pakietu tastebook. (Odczytywanie bazy danych ... 83708 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Rozpakowywanie pakietu tastebook (z tastebook_0.2.5-0extras12.04.1_amd64.deb) ... dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie pakietu tastebook: tastebook zależy od libjson-glib-1.0-0 (>= 0.12.0); jednakże: Pakiet libjson-glib-1.0-0 nie jest zainstalowany. tastebook zależy od libmagickwand4 (>= 8:6.6.9.7); jednakże: Pakiet libmagickwand4 nie jest zainstalowany. dpkg: błąd przetwarzania tastebook (--install): problemy z zależnościami - pozostawianie nieskonfigurowanego Przetwarzanie wyzwalaczy pakietu desktop-file-utils... Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: tastebook # aptitude -f install Następujące częściowo zainstalowane pakiety zostaną skonfigurowane: tastebook{b} Nie zostaną zainstalowane, zaktualizowane ani usunięte żadne pakiety. 0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B. Następujące pakiety mają niespełnione zależności: tastebook : Wymaga: libjson-glib-1.0-0 (>= 0.12.0) ale nie ma być instalowany. Wymaga: libmagickwand4 (>= 8:6.6.9.7) który jest pakietem wirtualnym. Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami: Usunięcie następujących pakietów: 1) tastebook Zaakceptować rozwiązanie? [Y/n/q/?] n *** Nie ma więcej rozwiązań ***
no i w czym masz problem? dpkg jak byk wołowymi literami napisał o co mu chodzi
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie pakietu tastebook: tastebook zależy od libjson-glib-1.0-0 (>= 0.12.0); jednakże: Pakiet libjson-glib-1.0-0 nie jest zainstalowany. tastebook zależy od libmagickwand4 (>= 8:6.6.9.7); jednakże: Pakiet libmagickwand4 nie jest zainstalowany.
Jaki z tego wniosek ?
P.S. Ten program nie ma polskiego interferejsu i przepisów szuka na jakichś nie naszych stronach.
Nie wiem czy wart uwagi.
Ja chce tam wpisać swoje przepisy to jest tylko dla mnie więc nie potrzebuję nic z zewnątrz. Dlatego pisałem olać fotki i i zrobić to w jakimś innym programie co ogranie sam tekst.
tajwan napisał(-a):
Ja chce tam wpisać swoje przepisy to jest tylko dla mnie więc nie potrzebuję nic z zewnątrz. Dlatego pisałem olać fotki i i zrobić to w jakimś innym programie co ogranie sam tekst.
polecam vim, libreoffice, gedit i 10 miliardów innych edytorów tekstów pod linuksa :)
Ale żeby to było jakoś sensownie poukładane i wygodne w użyciu
tajwan napisał(-a):
no coż. To po prostu zrób sobię katalog w Dokumentach np. Przepisy i w nim twórz przepisy o odpowiednich nazwach np. Przepis na: szynka z sera-20140307.odt :)
Możesz do tego wykorzystać skrypt Wordpress i uruchomić na localhost ;)
sysek napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
no coż. To po prostu zrób sobię katalog w Dokumentach np. Przepisy i w nim twórz przepisy o odpowiednich nazwach np. Przepis na: szynka z sera-20140307.odt :)
Jednaj wolałbym, żeby to było "w jednej całości". Ewentualnie jak by to już miało być w kawałkach, to żeby program "skumulował to w jedną całość" i w jednym miejscu przeglądać całość.
Może coś takiego:
http://thinkle.github.io/gourmet/
Nawet jest w repozytorium: gourmet
yossarian napisał(-a):
Może coś takiego:
http://thinkle.github.io/gourmet/
Nawet jest w repozytorium: gourmet
Strzał w 10. Pierwsze zawsze co to zawsze sprawdzam repo. Hmm jeszcze to muszę obadać bo jest kilka polskich słów chyba, że wiesz o co chodzi.