Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
problem jest następujący mamy stronę na której znajduje się pole typu input wyglada to tak:
<form action="skrypt.php" method="post"> Podaj tekst:<input type="password" name="imie" /> <input type="submit" value="zatwierdz" />
1. Jak dobrać się do tego skryptu aby otrzymać jego tekst a nie wynik działania?
2. Jak można spróbować obejść to hasło ? >
3. Jak mogę znaleźć jakąś dziurę która ułatwi mi złamanie tego "hasła"?
PS.
Strona nie posiada żadnych szyfrowań zwykły http:.
Jest to serwer prywatny na którym testujemy pewne rzeczy i tu rozchodzi się o honor.
Jak wyglądałaby metoda bf ze słownikiem - opłaca się w coś takiego pakować ?
Pozdrawiam serdecznie społeczność DUG`a! :)
czyli drzwiami się nie uda a oknem ? ;)
Dojście do serera mam bo stoi obok mnie :p -ale nie o takie rozwiązanie chodzi ;)
Zależy, jaki serwer.
Zawsze można poszukać dziur w Apache, Lihgttpd, Nginxie, żeby zablokować wykonanie skrypta i wyświetlić go albo pobrać.
PHP też ma ciągle jakieś dziury, dzięki którym można albo ubić demona cgi/fpm, albo np załadować na serwer c99 albo c100.
To może wyższa szkoła jazdy, ale nie jest to z pewnością sprawa niewykonalna.
Wszystkie skrypty CMS typu Joomla czy Wordpress też ciągle mają jakieś kosmiczne dziury, a zostawienie takiego skrypta z uprawnieniami 777 na serwerze w necie oznacza, że najczęściej jest shakowany po tygodniu.
Pozdro
;-)