Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
@prosze:
Grunt to eksperyment...
@ilin:
Chodziło mi o mpv w porównaniu z mplayer/mplayer2.
Co do xbmc się zniechęciłem ostatnio.
Nowsza kompilacja najpierw miała na testingu ogromny wyciek pamięci, a teraz po uruchomieniu nie widać żadnych kontrolek - tylko puste tło (ładne co prawda, jak to xbmc...).
Starsza za to, sprawdzona w boju, zaczęła żreć tragicznie proca (wczoraj spróbowałem, czy chodzą kanały tv).
Ja patrzę poprzez pryzmat nvidii (vdpau) dekodowanie sprzętowe co ma wielkie znaczenie w przypadku HD.
mplayer się do tego nie nadaje.
Rozjeżdża synchronizację.
mplayer2 ostatnio działał dobrze we Wheezym.
W testingu nie ma obrazu przez vdpau.
mpv spisuje się znakomicie.
Radzę przetestować.
Trzeba sobie config spreparować ale to nic trudnego.
W sumie do telewizji służy mi telewizor...
Do filmów z dysku ostatnio głównie vlc - bez problemu bierze też dvb-t, może nie tak efektownie jak xbmc, ale nie mam raczej z nim problemów.
(Do wczoraj - coś zauważyłem chyba usuwanie przeplotu zaczęło szwankować, ten sam obraz co z Arivy był z kompa koszmarny.)
Nie można w nim niestety programować nagrania audycji.
(Co prawda to jest ryzykowne, bo niektóre stacje dość lekce se ważą godziny rozpoczęcia - zakończenia.)
Ale tu wchodzi tvheadend.
Ja gdy muszę coś nagrać, robię to zawsze z poziomu tvheadend
Gdy oglądam tv w vlc, to robię to również poprzez tvheadend.
Zapytam w tym temacie http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=257555#p257555 jak skofigurować nowy Tvheadend.