Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie da się tak po prostu cofnąć z testinga do stable.
Rozumiem, że instalowałeś od nowa?
Tak od nowa, a że miałem jus stycznośc z openboxem na LXDE to pomyślałem o CrunchBang.
To powinno być ok. O ile nie ma konfliktów między pakietami.
Specjalnie wywaliłeś repozytoria Crunchbanga?
Tak zrobiłem to świadomie pisałało że CrunchBang jest 100% komatybilny z debianem
Nie używałem nigdy samego Crunchbanga, więc nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Teoretycznie nie powinny kolidować.
Zobaczysz jak to w praktyce będzie działać.
Ogólnie to nie skonfiguruje OpenBoxa na czystym debianie.
No ale teraz chyba wszystko działa dobrze?
Nie powinno być problemów.
Nie bardzo... ale już nie będziemy pisać nowego rozdziału . Ogónie nie oplecam tej operacaji z repo co zrobiłem.
tajwan napisał(-a):
Tak zrobiłem to świadomie pisałało że CrunchBang jest 100% komatybilny z debianem
czasem cos podmienia np thunar, ogólnie dobry wybór ma całkiem fajne community
Z tego co wiem to robią tak pakiety, żeby się dały aktualizować. Tutaj widać, że tajwan coś namieszał.
I powtórka z rozrywki bo nie uruchamia się
GNU nano 2.2.6 Plik: /home/tajwan/.config/openbox/autostrat (sleep 1 && tint2) &
tajwan@tajwan:~$ ls -l ~/.config/openbox/autostart -rw-r--r-- 1 tajwan tajwan 0 lut 16 16:29 /home/tajwan/.config/openbox/autostart
GNU nano 2.2.6 Plik: /home/tajwan/.config/openbox/autostrat
Na niebiesko masz literówkę - druga rzecz:
-rw-r--r-- 1 tajwan tajwan 0 lut 16 16:29 /home/tajwan/.config/openbox/autostart
Plik musi być wykonywalny:
chmod u+x ~/.config/openbox/autostart
A uruchamiany ręcznie się włącza?
@marcin'82:
Nie musi być wykonywalny:
ls -l ~/.config/openbox/autostart -rw-r--r-- 1 yossarian yossarian 663 lis 23 00:42 /home/yossarian/.config/openbox/autostart
autostart nie musi być wykonywalny.
ufff Działa :) No to teraz by się przydało coś do przeglądania plików i takie podstawowe rzeczy bo chyba nie będe wzystkiego dociągał od xfce?
To zainstaluj coś. ;)
Wśnie widzę że nic nie mam w systemie z jednej strony OK z druiej troche lipa
aptitude install alsa Uwaga: Wybrano pakiet "alsa-base" zamiast pakietu wirtualnego "alsa" Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: alsa-base alsa-utils{a} libsamplerate0{a} 0 pakietów aktualizowanych, 3 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 2587 kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 3728 kB. Kontynuować? [Y/n/?]
Masz tam napisane wszystko co trzeba.
SpaceFM używałeś może tego?
Nie, ale mati75 jest jego opiekunem w Debianie jakby co.
Każdy jakieś cuda chce ciągnąć.
aptitude install thunar Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: cryptsetup-bin{a} dconf-gsettings-backend{a} dconf-service{a} desktop-file-utils{a} dosfstools{a} fuse{a} gconf-service{a} gconf2{a} gconf2-common{a} gvfs{a} gvfs-common{a} gvfs-daemons{a} gvfs-libs{a} libaacs0{a} libatasmart4{a} libbluray1{a} libcairo-gobject2{a} libcanberra-gtk3-0{a} libcanberra-gtk3-module{a} libcanberra0{a} libcryptsetup4{a} libdconf0{a} libdevmapper-event1.02.1{a} libgarcon-1-0{a} libgarcon-common{a} libgconf-2-4{a} libgdu0{a} libgnome-keyring-common{a} libgnome-keyring0{a} libgtk-3-0{a} libgtk-3-bin{a} libgtk-3-common{a} liblvm2app2.2{a} libnotify4{a} libogg0{a} libparted0debian1{a} libpoppler-glib8{a} libsgutils2-2{a} libthunarx-2-0{a} libtumbler-1-0{a} libvorbis0a{a} libvorbisfile3{a} libwnck-common{a} libwnck22{a} libxfce4ui-1-0{a} libxfconf-0-2{a} libxres1{a} notification-daemon{a} ntfs-3g{a} policykit-1-gnome{a} thunar thunar-data{a} thunar-volman{a} tumbler{a} tumbler-common{a} udisks{a} xdg-user-dirs{a} xfce-keyboard-shortcuts{a} xfce4-panel{a} xfconf{a} 0 pakietów aktualizowanych, 60 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 18,5 MB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 73,8 MB. Kontynuować? [Y/n/?] n Przerwane.
aptitude install pcmanfm Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: cryptsetup-bin{a} dconf-gsettings-backend{a} dconf-service{a} desktop-file-utils{a} dosfstools{a} fuse{a} gcr{a} glib-networking{a} glib-networking-common{a} glib-networking-services{a} gnome-keyring{a} gsettings-desktop-schemas{a} gvfs{a} gvfs-backends{a} gvfs-common{a} gvfs-daemons{a} gvfs-fuse{a} gvfs-libs{a} libaacs0{a} libarchive12{a} libatasmart4{a} libavahi-glib1{a} libbluetooth3{a} libbluray1{a} libcairo-gobject2{a} libcap2-bin{a} libcdio-cdda1{a} libcdio-paranoia1{a} libcdio13{a} libcryptsetup4{a} libdconf0{a} libdevmapper-event1.02.1{a} libfm-data{a} libfm-gtk-bin{a} libfm-gtk1{a} libfm1{a} libgck-1-0{a} libgcr-3-1{a} libgcr-3-common{a} libgdu0{a} libgnome-keyring-common{a} libgnome-keyring0{a} libgtk-3-0{a} libgtk-3-bin{a} libgtk-3-common{a} libimobiledevice2{a} liblvm2app2.2{a} libmenu-cache1{a} libmozjs10d{a} libnettle4{a} libnspr4{a} libpam-cap{a} libpam-gnome-keyring{a} libparted0debian1{a} libplist1{a} libproxy0{a} libsgutils2-2{a} libsmbclient{a} libsoup-gnome2.4-1{a} libsoup2.4-1{a} libusbmuxd1{a} lxde-icon-theme{a} lxmenu-data{a} ntfs-3g{a} pcmanfm policykit-1-gnome{a} udisks{a} usbmuxd{a} 0 pakietów aktualizowanych, 68 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 21,3 MB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 75,1 MB. Kontynuować? [Y/n/?] n
aptitude install xfce4-power-manager Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: dconf-gsettings-backend{a} dconf-service{a} gconf-service{a} gconf2{a} gconf2-common{a} libcairo-gobject2{a} libcanberra-gtk3-0{a} libcanberra-gtk3-module{a} libcanberra0{a} libcroco3{a} libdconf0{a} libgconf-2-4{a} libgtk-3-0{a} libgtk-3-bin{a} libgtk-3-common{a} libimobiledevice2{a} libnotify4{a} libogg0{a} libplist1{a} librsvg2-2{a} librsvg2-common{a} libupower-glib1{a} libusbmuxd1{a} libvorbis0a{a} libvorbisfile3{a} libxfce4ui-1-0{a} libxfconf-0-2{a} notification-daemon{a} upower{a} usbmuxd{a} xfce-keyboard-shortcuts{a} xfce4-power-manager xfce4-power-manager-data{a} xfconf{a} 0 pakietów aktualizowanych, 34 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 9514 kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 44,2 MB. Kontynuować? [Y/n/?] n
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-02-16 18:00:23)
Bez polecanych powinno być trochę mniej.
Jak ogarnąć nie polecanych?