Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 5 6 7 8 9 … 18 ▶
Mnie dziwi, że ludzie używają w ogóle jeszcze łindołsa i to w wielu przypadkach wiekowego xp... (pomijając tych którym są potrzebne jakieś wynalazki typu autocady, fotoszopy czy najnowsze giery), mi osobiście udało się wdrożyć linuksa 4 osobą (z tego 3 w podeszłym wieku mające zerowe pojęcia o obsłudze komputera);D
Pierw to było ubuntu ze względu na prostotę obsługi, żeby ich przyzwyczaić do nowego systemu i sprawdzić czy przypasi, potem wszystkim wymieniłem system na stabilkę debiana z racji tego, że ubuntu zaczął wprowadzać te swoje udziwnienia, nowe środowisko etc. a ten zainstalowany był już nieco stary.
Powrzucałem możliwie najwięcej nakładek, update-notifiery, software-centery, zainstalowałem mate żeby było możliwie podobnie jak w starym ubunciaku i są zadowoleni, zero problemów (także dla mnie, bo trudno im coś zepsuć, wszystko zautomatyzowane, szybkie i użytkowe, do łindołsa wracać nie chcą...
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-14 15:23:26)
Już tak nie ewangelizuj :> Po co pchać ludziom coś o czym nie mają pojęcia. Dla znacznej większość, komputer działa bo przeglądarka działa. I po co zmieniać starego dobrego XP czy tam 7demkę na cokolwiek innego? W imię czego? Zawyżenia statystk odwiedzalności stron przez zalinuksione komputery? Czujesz się lepiej bo uwolniłeś kogoś od 'ciekawskiego zawirusowanego systemu'?
Ja robię na odwrót: zniechęcam. Gdy pytają, mówię że gry nie będą chodzić, że nie ma fotoszopa ani programów do diagnostyki samochodu. Że niektóre drukarki nie działają.
Co ciekawsi sami se instalują ubuntu a mnie podpatrują debiana ;). I wydaje mi się że właśnie takich ludzi potrzebuje ten system, MYŚLĄCYCH.
@menel: poczekaj aż włączą stronę która wymaga Silverlight ( jakiś VOD itp ) albo inne pierdoły to będziesz instalował Windows'a :)
lis6502 nie obrażajmy i nie dyskredytujmy ludzi myślących i inteligentnych tylko dlatego, że nie mają pojęcia o komputerach.
Owszem zgadzam się, że jest to system dla myślących i mających jakieś pojęcie, albo przynajmniej chcących to pojęcie zdobyć, ale tylko gdy chcemy tym systemem sprawnie administrować (nawet w warunkach domowych).
Osobiście zauważyłem, że jak wcześniej instalowałem im łindołsy (a zawsze to na mnie spada obowiązek instalowania, konfigurowania i montowania wszystkiego co z komputerami jest związane, to miałem dwa razy więcej roboty, bo wirusy, bo wolny itd... nie będę wymieniał, ale wiadomo, że niedoświadczony użytkownik położy takiego łindołsa o wiele wiele szybciej niż linuksa. Znam także kilka osób, które same z powodzeniem przeszły na ubuntu i inne minty a nie interesują się w ogóle linuksem, nie mają też większego pojęcia o jego konfiguracji, możliwościach itd. po prostu używają go out of box do standardowych czynności i ja nic w tym złego nie widzę...
To system dla każdego, minęły już czasy, że trzeba było mieć zaplecze sporej wiedzy i jeszcze kilku ogarniętych znajomych żeby postawić i skonfigurować takiego linuksa a i tak były z nim wieczne problemy...
BlackEvo - mam nadzieję, że xbmc wystarczy;)
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-15 22:38:41)
menel ma rację. brat siedzi z powodzeniem na linuxie mimo, że nie ma zielonego pojęcia o oseach poza tym, że wie że ma zainstalowanego linuxa. mieszka tera jakieś 70km odemnie a jak coś potrzebuje to tel gadu i wszystko da rade zrobić, a ja przecież też nie jestem jakimś zaawansowanym użytkownikiem linuxa, a łatwiej mi mu pomuc niż jak by miał system od ms :)
azhag w 146 poście napisał(-a):
- potwierdzenie przeczytania wszystkich postów
Hacked :> wystarczy otworzyć w nowej karcie i już nie ma pytania :>
About Opera Version information Version 12.16 Build 1860 Platform Linux System x86_64, 3.12-1-amd64
Ostatnio edytowany przez lis6502 (2014-01-19 17:42:43)
360
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:43:04)
BlackEvo napisał(-a):
@menel: poczekaj aż włączą stronę która wymaga Silverlight ( jakiś VOD itp ) albo inne pierdoły to będziesz instalował Windows'a :)
Spoko.
Silveright - to zdychający projekt, Html5 też obsługuje DRM.
Silverighta i Flasha dobił IOS, w którym nie ma ani jednego, ani drugiego.
Na starsze, zacofane strony w końcu starczy pipelight, albo zmiana UA na Andka lub Iphona.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-01-20 12:35:06)
364
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:43:09)
378
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:43:27)
389
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:43:41)
Miałem Badę i byłem zadowolony w gruncie rzeczy. Ale Tizena nie wezmę z prostego powodu: po tym jak Samsung potraktował badziewiaków 1.x po wprowadzeniu 2.x i jak wypiął się na wszystkich swoich userów w dalszym czasie, wróżę Tizenowi świetlaną przyszłość. I bolesny krach.
W temacie: Co powiecie o linii Blackberry? Nie chcę wydać za wiele, powiedzmy elastyczna górna granica 128 pln, za używkę w dobrym stanie rzecz jasna ;). Nie sposób kupić Nokię E7 za 150 pln i szukać po forach magicznych kredek do zacierania rys na ekranie :P
Nie interesują mnie gry (może czasem w coś pilnę na emulatorze NES'a jak obecnie w s60v3),ni mulltimedia (sporadycznie jutuby, do muzki Sansa, prędzej radia internetowe).
Głównie zależy mi na qwerty, diodzie powiadomień, jakiejś przeglądarce (opera byłaby ideałem) . Aparat to opcja, jednak lepiej mieć i nie porzebować, niż potrzebować i nie mieć :P. Obsługa mmsów. Koniecznie klient ssh. Rozdziałka- lepiej jakby oferowała coś więcej niż wysłużone 320x240. To tak na szybko co wymyślilem.
Lepsza seria Curve czy Bold? Czy wraz ze wzrostem numerku w parze idzie postęp?
Ja jeśli miałbym brać qwerty to uśmiechną bym się w kierunku htc desire z
Widzisz w moim podpisie przekreślonego zgniłego robota? :) miałem Deskę Z, mój pierwszy Android, to dla niego wszedłem w dwa lata cyrografu z Playem i tak mnie drażnił tym zj**** systemem, drenowaniem baterii (w pierwszej chwili myślałem że jest uszkodzony:D), że w dwa tygodnie po zakupie, nowy i lśniący poszedł za kilka Zygmuntów Starych, Jagiełł, a i Bolek z Mieszkiem przyłożyli do transakcji rękę ;).
Co do baterii to wystarczy włączyć Debugowanie USB i już nie zjada baterii a co do systemu to zmiana na 4.2.2 i działa git
447
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:44:57)
496
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:46:02)
507
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:46:16)
Te zegarki z telefonem to jakaś kompletna porażka. Kto przy zdrowych zmysłach będzie rozmawiał do telefonu na nadgarstku? Nikt normalny. Jedynym sensownym rozwiązaniem tego problemu jest zegarek-telefon, którym można łatwo wyjąć z paska na nadgarstku, przyłożyć do ucha, przeprowadzić rozmowę i wpiąć ponownie w pasek na ręce.
Takie rozwiązanie bardzo chętnie bym dla siebie nabył, ponieważ zbyt często zdarza mi się zapomnieć zabrać telefon przy wychodzeniu z domu.
Samsung swego czasu stworzył taki koncept, ale z nieznanych powodów nie zrealizował.
Póki ktoś nie stworzy takiego telefonu żadne wrist-watche nie wyjdą poza stadium ciekawostki, której nikt nie używa.
508
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:46:17)
Mają, ale to nie ułatwia niczego, ponieważ noszenie słuchawki w uchu cały czas jest uciążliwe, natomiast szukanie jej gdzieś po kieszeniach, aby włożyć do ucha nie różni się niczym od poszukania w kieszeni od razu telefonu...
510
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:46:20)
516
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:46:27)
Myślę, że powinieneś założyć bloga, bo na forum to ni z gruszki ni z pietruszki takie posty.
davidoski napisał(-a):
Te zegarki z telefonem to jakaś kompletna porażka. Kto przy zdrowych zmysłach będzie rozmawiał do telefonu na nadgarstku? Nikt normalny. Jedynym sensownym rozwiązaniem tego problemu jest zegarek-telefon, którym można łatwo wyjąć z paska na nadgarstku, przyłożyć do ucha, przeprowadzić rozmowę i wpiąć ponownie w pasek na ręce.
Pewnie do takiego zegarka się używa słuchawki BT albo np Google Glass.
Poza tym to na razie zabawka, zanim poważnie wejdzie pod strzechy, to się sprawa wyjaśni.
Strony: ◀ 1 … 5 6 7 8 9 … 18 ▶