Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
Skoro mowa o "piwach" to Mega Wat przebija wszystko :). I wszystkich :).Napis na puszce glosi "Piwo mocniejsze od Ciebie" :].
Najmocniejsze piwo jakie znam to był Yakt z Dojlid ( już nie jest produkowane pewnie), 12 % mocy.

Użytkownik

mi najbardziej smakuje Redds...

Członek DUG

Moderator

Członek DUG

Członek DUG

Pakudne piwa robią browary olsztyńskie, tam są dwa. Ale jest to piwo lokalne. Z lokalnych piw niczego sobie jest kasztelan z Sierpca.
Też dlatego w olsztynie wszyscy czarnego specjala łoją. Ja od paru lat żadnych %, ale nigdyś lesia lubiłem sobie wypić

Członek DUG

Członek DUG

Najwększe świństwo jakie piłem to było piwo Jurand(chyba tak to się nazywało). Smakowało jak mokra zwinęta ścierka leżąca pare dni w cieple. Fleee :(
Piszcie też co bardzo odradzacie, taka przestroga dla innych :)

Admin łajza

hehe Jurand.. piiło się.
Ale najlepsze z Jurandem są była taka akcja: sklep "firmowy" Juranda, na dwóch rogach neony i na każdym różne daty założenia browaru :D.

Członek DUG
Piszcie też co bardzo odradzacie, taka przestroga dla innych :)
W Kaliningradzie piłem piwo, przy którym Jurand to co najmniej Żubr sprzed kilku lat. W 100% nie było filtrowane, farfocle na zebach zostawały. I Bosman z Kętrzyna. Ale chyba już go nie ma.

Członek DUG

Kiedyś w pewnym hipermarkecie kupiliśmy z kumplem Dragona. Obkupiliśmy się tym wtedy bo data ważności się kończyła gdzieś za tydzień i była obniżka.
Flaszka kosztowała około 0.60zł. Nie było to zbyt dobre ale w porównaniu z
Jurandem to była ambrozja :)
Hehe niestety juranda nie piłem... :] Smakuje w carlsberg’u i Tyskim kiedyś piłem jeszcze Fratera..., a gdy nie ma zbyt wiele pieniążków pędzę do „Alberta” i kupuje dit'a tanie a da się wypić w puszcze 1,80 zł

Członek DUG

Admin łajza

Jak tanie to Donner z Kerfura (1,39). byłoby Pils Export z Auchan (1.19?) ale mam dalej :P
Barney? Nie piłem. Jeszcze :).

Członek DUG

A próbował z was ktoś robić sam piwo z takich gotowych zestawów w puszkach?
Dobre to jest?
Użytkownik
Jak dla mnie to Pilsner Urquell nie ma konkurencji !!! No może jeszcze Żywiec :)

Użytkownik

ja od miesiąca pijam w Cork w Irlandii i stwierdzam że od guinessa lepszy jest murphys można tu kupić żywca tyskie i leszka ale drogie są, piwa tu mają słabe ogólnie ale smakowe, z mocnych to duńskie są dobre a najtańsze jest chyba praskie polusy to chleją, ale siki straszne, irole lubią millera z jasnych i oczywiście ciemne polecam i ciemne i millera
mają jeszcze druidy są to tzw cydry dziwne to niby jabol niby piwo tanie i kopie ale straszny hangover

Admin łajza

Ostatnio piłem irlandzkiego Wexforda (Cream Ale) - rewelacja! Żywiec po nim smakował jak jakiś tandetny sikacz :).
Użytkownik

Bosman, Warka Strong, Żubr ;-)

Członek DUG

w CityPubie w Katowicach też jest Murphy's, ale cholerstow kosztuje 9zł za kufel (mały).

Członek DUG
Bosman uuuu jak ja dawno tego nie piłem. A teraz wczorajszy kacyk piwny to bym na majówke z Bosmanem sie wybrał :) A dobre piwko z tego co pamietam .
A u mnie standard z piw , zalezy od dnia smaku itd
Okocimiek,Tyskacz,Żuberek,Kasztelanek,Wareczka strong Żywczyk sie trafi :) Lesio :) itd.
Reszty piw nie pamietam za co przepraszam i załuje i prosze o przebaczenie :D

Członek DUG
Sam nalewam Zywca i Warke, ale zywiec z kega to mi wogule nie smakuje. Zimna warka z beczki to jest to. Z butelkaczy to oczywiscie Warka, Lezajsk oraz Tatra(bo w spoldzielni najtansza i nie najgorsza - 1.79). Ostatnio tez smakuje mi tyskie, lecz jak juz to przewaznie pije Tatre

Członek DUG
Ja tu sobie do hipermarketu idę, szukam półki z jakimiś takimi browarami ekskuziw i co widzę? Piwo pszenne z JUranda za ponad 5 pln!!!! Nie kupiłem, bo na dodatek z osadem było na dnie.

Admin łajza

Ja tu sobie do hipermarketu idę, szukam półki z jakimiś takimi browarami ekskuziw i co widzę? Piwo pszenne z JUranda za ponad 5 pln!!!! Nie kupiłem, bo na dodatek z osadem było na dnie.
w pszenicznych to normalne (no chyba, że osad miał 2 cm ;]).
PS. Piwo Faustus czy coś mi się pomyliło?

Członek DUG