Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ustawiłem sobie przewijanie tekstu rolką myszy w tmux (korzystam z terminala xfce) takim oto wpisem w konfigu
set -g terminal-overrides 'xterm*:smcup@:rmcup@'
ale nie wiem czemu, gdy przewijam tekst rolką do początku po chwili wraca on samoczynnie do ostatniej linii. Da się to jakoś ustawić żeby mi nic nie przewijało się samoczynnie oraz bez potrzeby wchodzenia w tryb kopiowania??
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-15 23:20:19)
Mam ten sam problem, próbowałem rozwiązać, ale bez efektów.
U mnie przy scrollu automatycznie wchodzi w tryb kopiowania i nic się nie przewija samo z siebie. Nie wiem czy dobrze rozumiem problem.
Ostatnio edytowany przez morfik (2014-01-15 21:53:26)
Przewijasz tekst w tmux do góry i gdy puścisz scroll, automatycznie powraca do ostatniej linii.
morfik, próbowałem też twoich wpisów z konfiga z tym, że Ty masz ustawione wszystko mychą i wchodzisz w tryb kopiowania a mi chodzi o to żeby myszka tylko przewijała i kopiowała jak w normalnym terminalu bez potrzeby wchodzenia w tryb kopiowania i skubana jak pisze mati75 po puszczeniu skrola sama wraca do końca....
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-15 23:11:10)