Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak tam ma się sprawa z instalacją systemu windows 7 z pendrive? Z tego co się orientuję pendrive 8gb chyba starczy, ale jak przeprowadzić zgrywanie na pendrive i instalację?
To pytanie raczej do pomocy technicznej Microsoftu, niż do linuksowego forum.
Zauważyłem tutaj dział z Windowsem to chciałem coś się spytać. Ale nie ma problemu, poszukam gdzie indziej.
Wskazuję miejsce, w którym zapewne szybciej znajdziesz kogoś kompetentnego.
UltraISO i jedziesz
W teorii nawet 4GB wystarczy i na takim jechałem. Oczywiście Windows się zepsuł gdzieś po drodze między XP a 8'ką
Fervi
z poziomu linuksa może być ciężko można spróbować zgrać unetbootinem
Natomiast z poziomu łindołsa to już bez problemu polecam zajrzeć tu ;)
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-05 16:36:02)
dd też działa.
Windows 7 USB/DVD Download Tool. Ten programik i wszystko już gra, potem przy załączeniu tylko w dosie ustawić, żeby pendrive pierwszego otwierał.
Jeszcze zastanawia mnie, dlaczego system plików NTFS...
z Windowsa z tego co pamiętam znajomy formatował diskpartem z wiersza poleceń pena na fat32 i ustawiał partycje jako aktywną(czyt. ustawiał flage boot ;P), a potem po prostu kopiował pliki na pendrive, ale łapska uciąć sobie nie dam, że to będzie działać
Ja chciałbym to zrobić jak najprostszym sposobem i dosyć szybkim.
man dd
Umiesz czytać? przez dd już dawno miałbyś to zrobione tylko ostrożnie z nim.