Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Ogólnie mam 3 tygodnie na przetestowanie telefonu :P Kolega sprzedaje Nokię C5-03 z Symbianem.
Telefon nawet niezły, ale do rzeczy
Chciałbym mieć komunikację z serwerem przez SSH (ale to możliwe, bo miałem aplikację, ale była trialowa) i jakiegoś klienta RDP / SSH / VNC
Zna ktoś takie cuda na kiju i poleca?
Fervi
Możesz użyć Putty. Istnieje wersja dla Symbiana.
/edit
Jeżeli chodzi o RDP to SymRDP jest całkiem ok.
Ostatnio edytowany przez krasnij (2013-12-14 14:54:54)
c5-03 to zdaje sie platforma s40 ( miałem c2-05 )wiec appki tylko w javie. Żadne sis czy sisx nie pojdą na tym fonie baza calkiem ciekawego oprogramowania na s60, s80 i uiq odpada.
S60; 5 edycja
sis i sisx w teorii działają, ale jak działają ... :P
Chciałem emulator GBA wgrać, ale problem z certyfikatami - można wyłączyć sprawdzanie przy instalacji?
Fervi
PS. Putty Symbian wymaga chyba klawiatury (fizycznej), a takowej nie mam
Ostatnio edytowany przez fervi (2013-12-14 15:26:31)
Możesz podczas instalacji cofnąć datę (cert wyswietla do kiedy był ważny), a po instalacji przywrócić właściwą. Działał mi ten patent na 3650, 9300 i m600i. Czy jest możliwość wyłączenia weryfikacji certyfikatów tego nie wiem ale zapewne bez modyfikowania softu (trzeba jakieś dll'ki i exe'ki podmieniać choć nie wiem czy na s60v5 jest taki mod) sie nie obejdzie