Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
IMHO lepiej pobrać do tmpfs.
YT nie udostępnia całych filmów w pliku flash, malutki flash po prostu robi za odtwarzacz, odtwarzając normalny format multimedialny.
Możesz naskrobać skrypta na bazie youtube-dl i smplayera, żeby ściągał i automatycznie odtwarzał.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-09-18 16:20:24)
Czysty smplayer obecnie nie potrafi, ale już np. smtube lub vlc tak. A ponadto programy typu youtube-dl (tego sam używam), clive itd.
azhag napisał(-a):
A ponadto programy typu youtube-dl (tego sam używam), clive itd.
Z jaką prędkością ściąga Ci obecnie youtube-dl? Bo mi od niedawna cclive przycina do 50kB/s, ale przypuszczam, że to nie w programie problem.
U mnie ostatnio Totem ładnie obsługuje YT , a jak coś trzeba nagrać, to filmik siedzi w /tmp/totem-cośtam, można walnąć spację (zatrzymać film), wyczaić przez lsof i skopiować, kiedy Totem wsiąknie całość.
Przykład filmu w /tmp:
file `lsof /tmp 2>&1 | grep totem | awk '{print $9}'` /tmp/totem-SSKD6W: ISO Media, MPEG v4 system, version 1
Tak samo kiedyś się robiło z flashem i Iplą. ;)
Pewnie z *mplayerem dałoby radę tak samo.
Minitube natomiast ma przycisk do pobierania filmu.
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-11-17 15:15:17)
Minitube też zasysa pliki do tmp i można sprecyzować jakość.
file `lsof /tmp 2>&1 | grep minitube | awk '{print $9}'` /tmp/minitube-1115876316-morfik: ISO Media, MPEG v4 system, version 2
Choć ja tam wolę bezpośrednio ssać filmiki przez skrypty greasemonkey, podpiąłem pod to vlc przez paczkę browser-plugin-vlc i mam generalnie taki panel na yt:
Nic z automatu nie odtwarza, 0 syfu no i po kliknięciu w obrazek odtwarza w przeglądarce w vlc, jakość można dostosować w panelu na górze i automatycznie zmienia na gorszą gdy nie ma pożądanej. A jak się chce pobrać to wciska się get i tyle. xD
Ostatnio edytowany przez morfik (2013-11-17 15:20:19)
Ja mam coś takiego:
awesome + vimperator + aliasy qv='quvi --exec "vlc %u"' i cl='cclive -s best'
Oglądanie:
yy [mod4+r] qv [Shift+Insert]
Pobieranie:
yy [mod4+r] cl [Shift+Insert]
dowoszek napisał(-a):
azhag napisał(-a):
A ponadto programy typu youtube-dl (tego sam używam), clive itd.
Z jaką prędkością ściąga Ci obecnie youtube-dl? Bo mi od niedawna cclive przycina do 50kB/s, ale przypuszczam, że to nie w programie problem.
O ile youtube akurat nie dogorywa (co ciekawe czasami jest tak, że gdy ledwo cieknie, to przerywam pobiernie, uruchamiam jeszcze raz i wtedy leci aż miło), to ile fabryka dała. Nawet kilkanaście MB/s jeśli odpalę na dobrej rurze.
PS
Ponieważ niedawno miałem problemy (z własnej winy, choć też nie do końca) z uruchomieniem youtube-dl na OpenWRT, napisałem prosty prostacki zamiennik youtube-dl w powłoce. :)
Dopisek: w sumie ten skrypt powłokowy można łatwo przerobić z pobierania na odtwarzanie wybranym odtwarzaczem.
Ostatnio edytowany przez azhag (2013-11-17 19:19:55)
Jak nic innego nie pomaga/pasuje, to może to?
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-11-17 19:38:59)
Dziwna sprawa, bo okazuje się, że prędkość pobierania za pomocą youtube-dl, cclive i clive zależy od jakości jaką pobieramy. Jak ściągam coś w jakości FLV, to przycina mi do około 56 kB/s a w najlepszej jakości leci na maksymalnej prędkości.
Edycja:
Wygląda na to, że problem już nienowy ale widać nie udało im się tego obejść:
https://github.com/rg3/youtube-dl/issues/777
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2013-11-17 20:41:33)
W takim razie dodam, że ja zazwyczaj pobieram w formacie webm (43).
Ja do tej pory też w lepszej jakości ściągałem, ale siadł mi odtwarzacz a stare DVD widzi tylko flv - wygląda, że kiszka i nijak tego nie obejdę.