Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Kapelusznik

Czasem podczas instalacji nie wybiera się wersji językowej systemu?

mega boss

Dawałem wszystko PL, a i tak było EN

Kapelusznik

Co było po angielsku? Z tego co pamiętam chyba menu Openboxa faktycznie jest tam po angielsku, ale reszta po polsku już.

mega boss

Całe menu i nie które opcje.

Kapelusznik

mega boss

To niezłą zabawę mi fundujesz tłumacząc sobie wszystko.

Kapelusznik

Mnie by się nie chciało, nazwy programów po angielsku jakoś specjalnie nie przeszkadzają. :)

mega boss

A może to być też winda debiana, np że nie chce współpracować z moim kompem? Czy środowiska? Jest sens próbować inne distro?
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 16:36:26)

Kapelusznik

Kiedyś pisałeś, że lekkie środowiska ładnie chodzą, zatem nie wiem w czym rzecz. Jak chcesz to próbuj coś innego, choć generalnie wszędzie masz tego samego Linuxa + te same aplikacje, tylko upakowane inaczej.

mega boss

Chiałbym lekkie pełnowartościowe środowisko. MATE np nie ma kilku opcji pokazałby się dopiero jak do gnome3 zainstalowałem MATE.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 16:51:08)

Kapelusznik

Tak to już jest, na lekkich większość rzeczy jest do zrobienia, ale trzeba nad tym posiedzieć samemu. Dlatego polecałem CrunchBanga – jest lekki, ale równocześnie jest też wstępnie nieźle skonfigurowany.

mega boss

Hmm nie wiem co mógłbym jeszcze potestować?

Kapelusznik

Z gotowych środowisk graficznych najwyraźniej nic Ci nie pasuje. ;) Zostaje jakiś menedżer okien + dobranie zestawu aplikacji i skonfigurowanie tego wszystkiego. Ale to trochę trwa niestety.

mega boss

A może jakieś odchudzone gnome3?

Kapelusznik

Cinnamon testowałeś?

mega boss

tak

Kapelusznik

mega boss

Zauważyłem że po instalacji MATE gnome3 stał się mniej zasobożerny a MATE bardziej funkcjonalny. Albo tylko mi się wydaje.

Cenzor wirtualnego świata

mega boss

ArnVaker napisał(-a):
Na stable nie da się.
A XFCE 4.10 jest ?

Kapelusznik

W stable nie ma, trzeba by z testingiem pomieszać.

mega boss

Chwile temu wyszedł nowy debian i nie ma w nim nic nowego

Kapelusznik

Masz na myśli 7.2? To są głównie poprawki bezpieczeństwa i znalezionych błędów, nowe wydania oprogramowania w aktualizacjach stable nie są wprowadzane.

mega boss

Dziwne nówka sztuka system i nic w nim nie ma

Kapelusznik

Nie nówka, tylko poprawki do siódemki. Tak przez kilka lat jeszcze będą poprawiać. ;)