Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Witam,
Jestem nowy, więc chciałbym się zapytać jak zmienić style okienek, ikon, itd... na jakieś niestandardowe.
Googlowałem ale bezskutecznie, być może przeoczyłem to co ważne.

Szczawiożerca

To powinno pomóc:
gnome-tweak-tool

Użytkownik

shell theme może zmieniać styl okienek?

Palacz

Zmieniając styl gtk chyba zmienisz styl okienek.

Szczawiożerca

Tak to mniej więcej wygląda:
https://wiki.gnome.org/GnomeTweakTool

Użytkownik

a w jaki sposób zainstalować styl gtk? nie potrafię tego zrobić shell theme idzie a gtk nie : /

Szczawiożerca

Utwórz w katalogu domowym katalog .themes i tam rozpakuj pobrane motywy.
Potem sobie z dostępnych wybierzesz.

mega boss

Tak testuje te środowiska i w sumie te gome3 też nie jest takie złe zżera trochę więcej ramu i procka, ale da się na tym siedzieć. W zasadzie każde środowisko u mnie wychodzi na jeden pies.

Kapelusznik

Jeszcze masz trochę do testowania… E17, dwm itd.

Użytkownik

tajwan napisał(-a):
Tak testuje te środowiska i w sumie te gome3 też nie jest takie złe zżera trochę więcej ramu i procka, ale da się na tym siedzieć. W zasadzie każde środowisko u mnie wychodzi na jeden pies.
Potrzebujesz świecącego środowiska, czy sprawnego? LXDE / Xfce4
Fervi

mega boss

fervi napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
Fervi
Sprawnego co nie ma problemów w konfiguracji jak dla mnie może być nawet czarno białe :P

człowiek pasjonat :D

Użytkownik

tajwan napisał(-a):
fervi napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
FerviSprawnego co nie ma problemów w konfiguracji jak dla mnie może być nawet czarno białe :P
To nowe Xfce4 wrzuć (ale ty na Stable jedziesz, to lipa). e17 jest nieźle konfigurowalne, ale wszystko co tam możliwe to wykorzystuje kartę graficzną
Fervi

wiecznie niewyspany

fervi napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
Fervi
Paskudna propaganda XFCE4! :P
GNOME3 po lekkim tuningu jest naprawdę wygodne i ładne ;)
Poza tym openbox ftw.
A ostatnio się zakochałem w LXDE jak zobaczyłem jak jest ustawione w najnowszym Lubuntu.

Użytkownik

enether napisał(-a):
fervi napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
FerviPaskudna propaganda XFCE4! :P
GNOME3 po lekkim tuningu jest naprawdę wygodne i ładne ;)
Poza tym openbox ftw.
A ostatnio się zakochałem w LXDE jak zobaczyłem jak jest ustawione w najnowszym Lubuntu.
Ja lubię używać Gnome 3 (szczególnie Cinnamon), ale w Gnome zdarza się crasz, a to boli, bo tracisz dane (czasami) ...
Fervi

Palacz

Gnome3 jest takie wspaniałe, że przy oglądaniu tv czy nawet nagranych plików via vdpau nagle proces gnome-sheel zużywa 30-40% procesora.
Dodatkowo pojawiają się co kilkadziesiat sekund drobne przycinki.
Specjalnie sprawdzilem na tym samym systemie ale na mate nic takiego się nie dzieje.
Mówię o gnome 3.8, wcześniejszych nie sprawdzałem.

Użytkownik

ilin napisał(-a):
Gnome3 jest takie wspaniałe, że przy oglądaniu tv czy nawet nagranych plików via vdpau nagle proces gnome-sheel zużywa 30-40% procesora.
Dodatkowo pojawiają się co kilkadziesiat sekund drobne przycinki.
Specjalnie sprawdzilem na tym samym systemie ale na mate nic takiego się nie dzieje.
Mówię o gnome 3.8, wcześniejszych nie sprawdzałem.
A raczej ja takich problemów nie miałem, ale czasem Mutter robi brzydki numer i jesteś w d****, bo pojawia się na cały ekran napis z opcją "wyloguj" (jakby się muttera nie dało przeładować, lub uruchomić metacity i zapisać dane [lub coś wymyślić po prostu])
Mimo to środowisko nie jest tragiczne, określiłbym mianem "całkiem niezłego"
Fervi

mega boss

ja mam jeszcxe wersja 3.4.2

Zbanowany

254
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:40:47)

mega boss

Jak zaktualizować do wersji 3.10?? A procka faktycznie wcina po 30-50% a tylko się stronki ogląda
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 15:50:59)

Kapelusznik

Na stable nie da się.

mega boss

Ale gnome3 chyba i tak jest za cięzkie na mojego kompa? W sumie to jakaś fachowa porada by się przydała

Kapelusznik

Ja Ci kiedyś doradzałem instalację CrunchBanga i przy tej wersji zostaję.

mega boss

Tam jest wszystko EN. A nie wyjdzie to na jeden piej jak zainstaluje openboxa?
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 16:20:09)