Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wprawdzie to obejście problemu, a nie jego rozwiązanie, ale grunt, że działa :)
Problem był nie do rozwiązania. Coś się ewidentnie stało z UEFI, bo nie chciało odpalać niczego innego niż Windows. Boje się o przyszłość komputerów, a konkretnie o to że nadejdzie taki dzień gdy na pokładzie będzie tylko UEFI bez możliwości zmiany...
Nie będę się wykłócał bo to nie mój sprzęt.
Przy UEFI ważniejszy od samych bootloaderów jest porządek na ESP, a u Ciebie był tam totalny burdel.
Reinstalacja Windowsów i Linuksów nie porządkowała tej partycji, o czym sam się mogłeś przekonać, mając tam jakieś śmieci po Ubuntu.
Ja o przyszłość komputerów się nie boję ;)
Ale ja zrobiłem tam porządek po tym jak mi kazałeś. Wyrzuciłem folder Debian oraz Ubuntu. Jednak porządek nic nie wniósł. UEFI to zuuooo i nikt nie przekona mnie, że jest inaczej. Według mnie to rozwiązanie ma więcej minusów niż plusów. Nie życzę nikomu takiej męki jaką przeszedłem z tym ustrojstem. Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowany przez shevchenko1987 (2013-10-25 14:20:04)