Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
1. Poszukuję darmowych serwerów ftp, które nie dają za dużych ograniczeń do wielkości plików i miło by było gdyby pojemność wynosiła przynajmniej z 2GB.
Dropbox byłby idealny gdyby miał możliwość podpięcia pod ftp... ale niestety
2. Poszukuję jakiegoś darmowego serwera ddns,może być najuboższy w funkcje. Pamiętam, że miałem kiedyś problem z no-ip...
Pozdrawiam Remek :-)
Ad. 1 Zapomnij za darmo
@thomsson:
Business and Enterprise accounts only
Zakładam że kolega wolałby jakiś serwer który nie wymaga instalowania klienta tłumaczącego protokół U1 na ludzkie FTP...
@caro_cenzura: Ano faktycznie ;/
btw nie możesz wyłożyć kilku złotych za ftp? widziałem niektóre serwisy które dawały 2 gb za 4zł/mc(nie podam ci linków, bo nie daj bóg Bodzio zobaczy ;) ) , to nie majątek...
pieniądze zawsze można wyłożyć ;) myslałem że znajde coś darmowego, ale czy jest sens płacić jeżeli prawie to samo oferuje dropboxi i dysk google? ftp byłby dla mnie wygodniejszy bo podpiałbym sobie pod fstab i dane mógłbym sobie wygodnie przerzucać a tak bedę musiał łączyć się przez przegladarke albo instalować jakieś cuda ^^
A co do ddns używał ktoś z was tego? chetnie bym wyprobował w celach testowych na stacjonarce
reemeek napisał(-a):
czy jest sens płacić jeżeli prawie to samo oferuje dropboxi i dysk google?
Dostajesz nawet wiele więcej - backup w NSA i targetowanie behavioralne gratis, oprócz tego jeszcze kilka ciekawych atrakcji opisanych w umowie/regulaminie ;)
Ostatnio edytowany przez brii (2013-09-16 15:46:54)
dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Przepraszam, że odpowiadam tak długo... pierwszy raz w trasie busem i nie miałem za bardzo jak odpisać
ps Sprawdzam te ubuntu one :)