Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej
Sprawa jest ciekawa, jakość nigdy nie byłem fanem marki Apple, mało tego bardzo jej nie lubiłem, a tu nagle dostałem na prezent iphone 4. No co robić telefon nie jest zły, ale bardziej wolałbym Androida. Nie za bardzo jednak czaję ten system. Jest parę rzeczy z którymi nie umiem sobie poradzić.
1) Czy w tym urządzeniu można jakoś dyktować smsy?
2) Czy można ułożyć jakoś wygląd smsów żeby nie były w tych durnych chmurkach tylko alby było jak w normalnym telefonie, czyli w folderach wysłane odebrane , robocze itp?
Domyślam się, że do tego wszystkiego są jakieś aplikacje, pytanie tylko czy wiecie może jak się konkretnie nazywają? No i zależałoby żeby to był raczej darmowy soft.
Zawsze można sprzedać i kupić coś bardziej pasującego do potrzeb...
Napisal na "prezent". A nie wypada sprzedawac prezentow ;]
Ja bym pokombinowal zmienic soft jak sie oczywiscie da.
Jak chcesz mogę się wymienić na moją nokie, można dyktować sms i wygląd sms jest normalny.
Dostałem na prezent od żony .. więc niebardzo.
Z tego co mi się udało ustalić to w iphone nie ma dyktowanych smsów, sa aplikacje do zapisywania tekstu ale działają tylko jak jest dostęp do wifi, a poza domem nie mam dostępu do sieci. Wyglądu smsów też nie da się zmienić. Jedyne co to chciałbym wgrać ten soft co odblokowuje funkcje i tam można się pobawić dodatkowymi ustawieniami. Próbuję jeszcze wyczaić jak z poziomu linuxa wgrać na ten telefon dane jak obrazy dźwięki i wideo.
Do czytania jest aplikacja Siri, i daje głowe że można nim czytać sms. Co do układu sms to nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o wgrywanie obrazów i dźwięków to iTunes. Apple jest fajne jeśli masz do tego Maca i najlepiej iPada, wtedy jest to świetny ekosystem.
@tekn: itunes na WINE to niestety kaszana (wiem, bo miałem nieprzyjemność testować) chociaż może od czasu gdy testowałem (wine 1.4/1.5) jakieś 7 mcy temu coś się poprawiło... Linuxowe zastępcze programy działały raczej słabiutko (z Ipodem touchem) i nie liczyłbym na to, że iphone 4 będzie działać lepiej (ale próbować warto)
iTunes pod Winzgrozą też kicha.
alex011 napisał(-a):
Napisal na "prezent". A nie wypada sprzedawac prezentow ;]
Ja bym pokombinowal zmienic soft jak sie oczywiscie da.