Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2013-07-23 23:05:18

Jacekalex - Podobno człowiek...;)

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

Firefox się odflashowuje automatycznie :DDD

Cześć

Jako, że coraz częściej sznurki (na stronach) z YT i paru innych serwisów lecą do Totema, a YT mam w Minitube, dawno nie używałem Flasha, ale go miałem.
A dzisiaj ze zdumieniem, na jednej stronie jest jakieś dziwne puste okno, patrzę w Firebugu - YT i Flash, myślę sobie, powinien wyświetlić, ki czort.

Przekopałem wszystkie ustawienia about:permissions, tam wszystko gra, oberwało się też Noscriptowi i Adblockowi (oba bardzo  przepraszam), aż w końcu zacząłem się zastanawiać, czy może co innego, sprawdzam about:addons - i okazuje się, że tam w ogóle nie ma flasha.
Wyparował?

Na szczęście tam jest sznurek na stronę mozilli, gdzie są sprawdzane wtyczki, i tam mi się rozjaśniła czaszka:

http://s9.postimg.org/o73ysc4wr/Firefox.jpg

Żeby dziadostwo włączyć, wystarczyło wywalić wpis dotyczący flasha z pliku pluginreg.dat
znajdującego się w folderze z profilem Firefoxa.

Ale muszę przyznać, ze zdziwiłem się nieźle, w końcu odflashowywanie systemu, to moja decyzja, nie przyszło mi do głowy, że  mnie będzie  Firefox poganiał. :DDD

Pozdro
;-)

W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem  para bellum  ;)       |       Pozdrawiam :)

Stopka forum