Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie
Dawno tu nie zaglądałem ale mam pewien problem z którym nie potrafię sobie poradzić.
W xfce 4.8 kiedy pidgin otrzyma jakąś wiadomość to od razu jego okno przechodzi na wierzch mimo że było zminimalizowane i pod innymi oknami. Jeżeli byłem na innym pulpicie to przełącza się również pulpit. Macie pomysł jak to wyłączyć tak aby po otrzymaniu wiadomości pidgin od razu nie wyskakiwał?
Pozdrawiam.
No to nie problem xfce to ustawienia pidgina
Ja nie mam co prawda pidgina ale mam gajima, kiedyś to było bardzo podobne do siebie, teraz nie wiem jak wygląda pidgin ale w gajimie edit > preferences > notifications i tam jest when new event is received i ja to mam show only in roster , wszelkie notyfikacje mam odznaczone + show notification area icon = always. Co powoduje, że jak jakaś wiadomość przychodzi to ikonka sobie mryga i nic poza tym. Klikając w ikonkę, otwiera się okienko rozmowy z osobą która napisała wiadomość. Chyba o to chodzi? Oczywiście łatwo przegapić mrygającą ikonkę, temu lepiej włączyć sobie dźwięk przy nowej wiadomości.
Dla potomnych, plugin notyfikacji o nowych wiadomościach miał ustawione coś takiego jak przeniesienie okna rozmowy na wierzch