Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam mój aktualny problem jest taki że chce zainstalować stery od grafiki, ale nie wiem jakie dokładnie :D Jeżeli musze podać wyniki jakiś komend to piszcie jakich od siebie niestety mogę tylko powiedzieć że mam grafe od Intela
P.S. Czy mogłyby wystąpić jakieś komplikacje gdybym zainstalował nvidia?
lspci | grep VGA
Jak masz grafę Intela to używasz sterowników Intela.
Gdybyś wrzucił w xorga "nvidia", X-y nie wystartują.
Używasz domyślnych sterów, które wrzucił Ci system przy instalacji.
Nie dostales od producenta sterownikow razem z karta?
loop napisał(-a):
Kod:
lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
mensajero napisał(-a):
Nie dostales od producenta sterownikow razem z karta?
Gdybym dostał to by nie było tego wątku/tematu.
Pytanie skąd ten pomysł na instalację sterowników?
Coś nie działa, czy tylko taki nawyk z windowsa?
yossarian napisał(-a):
Pytanie skąd ten pomysł na instalację sterowników?
Coś nie działa, czy tylko taki nawyk z windowsa?
Dlatego że flash mi się "klatkuje" i odrazu mówie że na innych stronach niż youtube próbowałem wszystkiego co widziałem na internecie oprócz zainstalowania sterowników o grafiki więc chce spróbować też tego
95
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:37:18)
uzytkownikubunt
Pytanie tak należy sformułować :D
adi1423
Podaj wyniki poleceń:
arch
cat /proc/cpuinfo
lsb_release -idrc
uname -r
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2013-07-13 20:55:34)
I jeszcze:
glxinfo
marcin'82 napisał(-a):
uzytkownikubunt
Pytanie tak należy sformułować :D
adi1423
Podaj wyniki poleceń:Kod:
archKod:
cat /proc/cpuinfoKod:
lsb_release -idrcKod:
uname -r
arch i cat /proc/cpuinfo
miczeb15@localhost:~$ su Hasło: root@localhost:/home/miczeb15# arch i686 root@localhost:/home/miczeb15# cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 15 model name : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3400 @ 2.16GHz stepping : 13 microcode : 0xa1 cpu MHz : 1000.000 cache size : 1024 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 2 apicid : 0 initial apicid : 0 fdiv_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 10 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm dtherm bogomips : 4322.49 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: processor : 1 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 15 model name : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3400 @ 2.16GHz stepping : 13 microcode : 0xa1 cpu MHz : 1000.000 cache size : 1024 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 1 cpu cores : 2 apicid : 1 initial apicid : 1 fdiv_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 10 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm dtherm bogomips : 4322.49 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: root@localhost:/home/miczeb15#
lbs_release -idrc
Distributor ID: Debian Description: Debian GNU/Linux testing (jessie) Release: testing Codename: jessie root@localhost:/home/miczeb15#
uname -r
3.9-4.slh.5-aptosid-686
I na koniec
yossarian napisał(-a):
I jeszcze:
Kod:
glxinfo
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-07-14 09:21:30)
Wszystko działa, system sobie zaktualizuj to pociągnie ci aktualizacje mesy, powinno być trochę lepiej.
97
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:37:20)
Strony: 1