Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstaluj stable i zaktualizuj.
Hej !
Nie komplikuje Tobie niepotrzebnie sprawy , próbuje Cię uświadomić że wywaliłeś sobie środowisko graficzne xubuntu ( xubuntu-desktop ) paczka zawierająca elementy środowiska xfce , jednak bez pakietu głównego środowiska czyli xfce4, w rezultacie po restarcie nie masz do czego się zalogować :D
Próbowałeś zalogować się do konsoli :
Ctrl+Alt+F1
Dla przykładu:
mam Lubuntu obok Debiana , lubuntu-desktop zawiera elementy środowiska lxde , jednak pakiet główny środowiska nie jest zainstalowany :
rafcio@Rafcio-desktop:~$ apt-cache policy lxde
lxde:
Zainstalowana: (brak)
Kandydująca: 0.5.0-4ubuntu3
Tabela wersji:
0.5.0-4ubuntu3 0
500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/universe i386 Packages
rafcio@Rafcio-desktop:~$
Rafcio6179 -- komunikat z 1 postu sugeruje, że po wybraniu kernela z menu gruba nic się nie dzieje poza wypisaniem linijki textu, czyli system nie startuje w ogóle, bo gdyby to był tylko problem ze środowiskiem graficznym to... nie było by problemu. xD
Ja przy braku xorga (a co dopiero środowiska graficznego.) nie miałem takich kwiatków. Na dobrą sprawę to przereinstalowałbym gruba z kernelami -- jak to nie pomoże to ja nie wiem. Ja wyprawiałem na prawdę cuda z moimi linuxami w ciągu ostatniego miesiąca ale wracały sprawne do życia, przeważnie. xD
xubuntu-desktop to meta pakiet, a nie środowisko.
Podaj w takim razie wynik bootinfoscript.