Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Panowie
yossarian
Jacekalex
oraz
pozostali pomocnicy
Serdecznie dziękuję za pomoc:)
Programik skompilowałem i uruchomiłem
./wklejacz Program is running!
Przetestuję jeszcze jak działa i wkrótce powinienem zamknąć temat.
spook napisał(-a):
Jacekalex
Skoro Tobie udało się odpalić programik skompilowany ze źródła, to może i ja spróbuję.
Poradź mi proszę, co doinstalować by kompilacja ruszyła; jak na razie otrzymuję taki komunikatKod:
$ g++ -L/usr/X11R6/lib -lX11 -lXtst wklejacz.c -o wklejacz wklejacz.c:8:34: fatal error: X11/extensions/XTest.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu compilation terminated
Zainteresuj się programem apt-file:
aptitude install apt-file apt-file update apt-file search XTest.h
Co prawda idealny apt-file nie jest, ale zazwyczaj znajduje, co trzeba:
apt-file search XTest.h
libbcprov-java-doc: /usr/share/doc/libbcprov-java-doc/api/org/bouncycastle/jce/provider/test/PKIXTest.html
libreoffice-dev-doc: /usr/share/doc/libreoffice-dev/docs/common/ref/com/sun/star/test/XTest.html
libsvgsalamander-java-doc: /usr/share/doc/libsvgsalamander-java-doc/api/com/kitfox/svg/xml/cpx/CPXTest.html
libsvgsalamander-java-doc: /usr/share/doc/libsvgsalamander-java-doc/api/com/kitfox/svg/xml/cpx/class-use/CPXTest.html
libxtst-dev: /usr/include/X11/extensions/XTest.h
Pozdro
;-)
Lektura do poduszki:
http://dug.net.pl/tekst/185/wyszukiwanie_pakietow_z … ch_dany_plik/
;)
@Jacekalex:
man apt-file napisał(-a):
-l, --package-only
Only display package name; do not display file names.
Wtedy są czytelniejsze wyniki.
apt-file search -l XTest.h libbcprov-java-doc libreoffice-dev-doc libsvgsalamander-java-doc libxtst-dev
Takie same.
Przydałby się regex, jak w Gentusiowym eixie, gdzie szukam:
eix ^firefox$
- nie wywala firefox-appmenu i podobnym bzdur.
W przypadku apt-file chyba lepiej egrepa zatrudnić na pół etatu. :D
EDYTA:
apt-file search XTest.h | egrep "/XTest.h$" libxtst-dev: /usr/include/X11/extensions/XTest.h
Od razu lepiej.
:D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-06-27 21:59:13)
Jacekalex
W Debianie do kompilacji trzeba mieć pliki nagłówkowe z rozszerzeniem dev.
U mnie na Gentoo skompilował się bez problemu, i uruchamia się bez problemu.
Kod:
./wklejacz
Program is running!
i pojawia się czarne okienko.
Ale na chacie wp nie wkleja, widocznie są potrzebne jakieś inne czary. ;P
Potrzebne są inne czary- u mnie też nie działa:/
Ponieważ nie chciałem zakładać nowego tematu a mam problem z instalacją "Adobe Flash Player ActiveX" pod wine mam pytanie do osób które się orientują- czy można gdzieś pobrać folder
c:/windows/system32/macromed/flash/
by skopiować go do folderu z instalacją windows na wine?
tutaj http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=ve … stingId=21676 znalazłem poradę, by nie instalować tego dodatku pod wine, lecz na czystej kopii windowsa.
spook napisał(-a):
Ponieważ nie chciałem zakładać nowego tematu a mam problem z instalacją "Adobe Flash Player ActiveX" pod wine…
…więc dopisałem do losowo wybranego wątku.
Jaki to ma związek z pasteforce?
yossarian
Jaki to ma związek z pasteforce?
chciałem sprawdzić działanie programu pasteforce w przeglądarce internetowej(firefox) uruchomionej pod wine a mam problem z brakującymi pluginymi, mimo że adobe flash player oraz jawa są poprawnie zainstalowane.
P.S. Moje pytanie odnośnie ActiveX jest już nieaktualne ponieważ przypomniałem sobie że używa go tylko IE