Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
alexis011 napisał(-a):
Byl taki ostatnio bug ze jak miales uprawnienia zmiany daty na jakas tam to dalo sie przechwycic roota. W ktoryms z kerneli jest ten blad lecz debiana nie dotyczy w wersji domsylnej. Bo domyslnie bez roota w debianie daty nie zmienisz. Ale sa takie linuxy ktore byly podatne na ten blad.
Możesz mi wytłumaczyć ale tak zwyczajnie (jak krowie na rowie) to co napisałeś.
W jaki sposób mam to wykorzystać ?
Co mogę zrobić ?
Byl taki blad w ktoryms z kerneli. Ze jak zmieniles date na konkrtna (nie pamietam jaka to byla) to byl jakis blad i mozna bylo byc rootem.
Debian nie pozwala na zmiane daty bez roota wiec jego nie dotyczy.
@edit
http://niebezpiecznik.pl/post/blad-w-sudo-czyli-jak … i-hasla/?more
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-06-15 00:31:06)
alexis011\ napisał(-a):
...
Coś konkretniej ?
Piles cos? :PP Wyrazilem sie jasno w poscie wyzej. Ba dalem nawet link.
alexis011 napisał(-a):
Byl taki blad w ktoryms z kerneli. Ze jak zmieniles date na konkrtna (nie pamietam jaka to byla) to byl jakis blad i mozna bylo byc rootem.
Debian nie pozwala na zmiane daty bez roota wiec jego nie dotyczy.
@edit
http://niebezpiecznik.pl/post/blad-w-sudo-czyli-jak … i-hasla/?more
Masz jak byk napisane "Błąd w sudo"
Poza tym to jakieś fakty z "Faktu"
Piles cos? :PP Wyrazilem sie jasno w poscie wyzej. Ba dalem nawet link.
Ty tego linka wogóle przeczytałeś?
Dlatego dalem napis '@edit" gdzie dodalem juz znaleziony link. Nie trza byc geniuszem by sojarzyc fakty.I nie rozumiem o co ta spina i te "kobiece foszki" ilin.
I? Gdyz? I co jeszcze Powiesz? Jestes pewien? Moze konkretniej? . Ciekawy typ konwersacji.
Przeczytalem. A ty przeczytales moj post? Bo nie bardzo tak mi sie zdaje.
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-06-15 00:40:47)
alexis011 napisał(-a):
Dlatego dalem napis '@edit" gdzie dodalem juz znaleziony link. Nie trza byc geniuszem by sojarzyc fakty.I nie rozumiem o co ta spina i te "kobiece foszki" ilin.
I? Gdyz? I co jeszcze Powiesz? Jestes pewien? Moze konkretniej? . Ciekawy typ konwersacji.
Przeczytalem. A ty przeczytales moj post? Bo nie bardzo tak mi sie zdaje.
Chłopie co ty za pierdoły wpisujesz. Przeczytaj że zrozumieniem ten link i trochę pomyśl.
W kolko macieju...
Nie lubie jak ktos dorosla osobe traktuje jak Gowniarza z podstawowki.
Ale dobra nie w tym rzecz. Od poczatku gdy poruszylem temat bledu z daleka widac ze "gdzies zaslyszalem". Dlatego podalem ze gdzies , w czyms , cos blad ktory pojawial sie ze zmiana czasu. Dlatego tez szukalem linku
Wiec uprzedzam wasze wposy "sudo to nie kernel". Wiem, wiem , wiem.
Czy w ktoryms z tych postow napisalem. Jestem pewien? Wskazalem na konkretny blad, konkretna aplikacje ?
NIe. Bylo to tylko wspomnienie . Wiec lapanie za slowka i branie kazdego slowa iz biore to za pewna informacje jest bledne jak nie dziwne.
I tyle w temacie z wami to jak z kobietami. Doslownie
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-06-15 00:49:45)
Na DUGu panuje niepisana zasada.
Pomagamy sobie nawzajem w problemach.
Posty techniczne utrzymane są w miarę możliwości na wysokim poziomie merytorycznym.
O dupie Marynie rozmawiamy w w działach temu poświęconych.
W tym wątku przekroczono już wszelkie granice cierpliwości administracji.
Zamykam
Wątek Zamknięty