Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szanowni państwo, Uboegły rok w UPC Polska to wzbogacenie oferty programowej (... bla, bla, bla, srutututu, pęczek drutu). Już od lutego rozpoczynamy kolejny etap zwiększania prędkości chello: - chello plus - do 4 Mbps - chello classic - do 2 Mbps - chello light - do 1 Mbps Proces ten zostanie zakończony w maju br. Już w lutym 2005 roku wprowadzimy nowy produkt - chello easy, z prędkością do 256 kbps.
zawsze wydawało mi się, że udostępnianie łącza to _usługa_ a nie _produkt_
hehe
ah, oczywiście cena też przyspieszy :/
Wlazłem kiedyś na ich strone, tam jest taka wyszukiwarka - wpisujesz swoje miasto i ci pokazuje czy możesz od nich mieć neta czy nie.
Oczywiście Gorlice to zadupie i pisze że neta niet.
A jak piszesz mają skończyć do maja - hehe cuda się zdarzają
ja myśle że się wyrobią bo pono od 1 marca vat za sieć ma wzrosnąć do 22% i upc obawia się że ludzie się wkurwią i zleją sprawę. część ludzi faktycznie to tam ryba czy mają w chałupie sieć - ot, mają bo mają, ale jakby im zabrakło to by się nic nie stało. dziś przykładowo wpadłem do kumpla, odpalam licznik.upc.pl a tam ledwo 400 mega ściągnięte w styczniu... a ja już całe 16 GB wykorzystałem, hehe, i teraz mnie przycięli do 8 kB/s :(
no więc takie przyspieszenie ma być zachętą do przedłużenia umowy dla niektórych, więc myślę ja sobie, że panowie z chello się sprężą.
a tak w ogóle to jeśli w waszym mieście nie ma kablówki upc (a z tego co się orientuję to nie ma), to raczej chello też nie będzie, bo to przecież ten sam kabelek.
Kabelek swoją drogą, ale chelo daje też z satelity, podobno zwrotna też. Hmmm ciekawe
A ja mam fajnie no czasmi predkosc spada do 180KB/s :) ale ujdzie :)
Bodzio sygnal zwrotny z satki jest mozliwy, tylko ta cena sprzetu :( nie znalazlem ponizej 2000 zl i cena abonamentu..... szkoda mowic
P.s
Bodzio za kilka dni dodajemy kolejne lacze, wiec teraz juz nie bede miec problemow ze skype :)
Wiesz dobrze że problemy ze skype to nie łącze, bo na winmodemie od Twojego kumpla rozmawialiśmy super. Z tym skype to trzeba coś opracować, przykład:
W domu AC97 zintegrowane -skype super
w robocie karta taka sama - charczy, zainstalowałem alse - jeszcze gorzej brak dźwięku totalny, arts nie działa, alsa nie wykrywa karty i dupa. Muszę artsa włączać ręcznie
Wiesz dobrze że problemy ze skype to nie łącze
Jednak to jest wina lacza, jak automat na serwerku oszalal to mialem prawie caly upload dla siebie i skype dzialal :)
A ja mam fajnie no czasmi predkosc spada do 180KB/s :) ale ujdzie :)
no tak, nie ma jak przyzwoita 'osiedlówka'. u mojej kobiety też debianik, robisz lftp i z kompa 2 ulice dalej ciągniesz film ze 'składaka' w 12 minut*, hehe. żadnych limitów na ściąganie, żadnych gównianych transparent proxy, a pieniądz ten sam. a u mnie swego czasu działały chyba 3 różne osiedlówki, ale skończyło się na tym, że biegali po piwnicach i na wzajem rozpier...ali sobie sprzęt i przecinali kable. także wszyscy isp przeminęli, choć ostatnio jacyś szaleńcy próbują z radio. że też na takiej gównianej dzielnicy mi przyszło mieszkać, by to szlag. wypisz, wymaluj: betonowa wieś.
---
*) 12 minut ciągnie, choć wydaje mi się, że sieć potrafi więcej, tylko dysk na ATA/33 staje się wąskim gardłem dla transferu, hehe
Co do gwarantowania transferow to wianomo po lanie nie poino byc zadnych ogranczen a jesli chodzi o wyjscie na swiat to jakie lacze trzeba bylo by miec (w jakie koszty sie wprowadzac....) by kazdemu z uzytkownikow zagwarantowac transfer 100 KB/s ja w siechach ktorymi sie zajmuje gwarantuje 20 KB/s za cene 40 zl na miesiac i mysle ze taka oferta nie jest zla....
Co do proxy to fuuj wiecej z tego klopotow niz pozytku....
ja w siechach ktorymi sie zajmuje gwarantuje 20 KB/s
Jak mam 20 KB/s uznaje to juz za awarie sieci :) jak napisal rychu " nie ma jak przyzwoita 'osiedlówka'" (osiedlowka na caly Hel :) )
BiExi dlaczego mowisz ze z proxy sa same klopoty ? mamy takie cos w sieci i dziala jak trza