Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chodzi o to że gdy skasuje jakiś plik to on zamiast się usunąć tworzy folder i się do niego przenosi zauważyłem to na przykładzie pendrive ten folder jest utworzony ale niewidoczny dla debiana a w windowsie i w dvd który odtwarza z pena jest.
Co ty za głupoty pleciesz.
Dokładnie taka sama sytuacja jest w windowsie.
To ,że w windowsie masz włączony widok ukrytych plików a w debianie nie to już nie moja wina.
Ten folder to kosz.
Usuwaj z debiana za pomocą polecenia rm to będzie całkowicie kasować.
Albo z wciśniętym klawiszem Shift.
Raczej od menadżera plików.
Tutaj mówimy o pendrive.
Usuniecie jakiegoś pliku z pendriva powoduje utworzenie na nim ukrytego folderu .Trash-1001 i przeniesienie go tam.
Chyba ,ze przytrzymamy shift lub usuwamy z terminala.
Nie w Debian, tylko w Linuxie, i nie chore, tylko sensowne.
Domyślnie system wszystkie usuwane pliki umieszcza w koszu, a ponieważ ze względów bezpieczeństwa nie przenosi śmieci między partycjami, robi automatycznie kosz na partycji, z której się cokolwiek usuwa.
Ja mam w Nautilusie, w menu podręcznym dodatkowe polecenie usunięcia z ominięciem kosza (zrobione specjalnie dla użytkowników pendraków), i działa.
Natomiast w tym wątku autor pisząc o chorym usuwaniu miał chyba na myśli chorego lamera, który nie rozumie logiki działania systemu operacyjnego, pomimo, że ten system (Linux) jest na tyle dojrzały, ze okupuje od lat ponad 80% superkomputerów na świecie, okupuje też ponad 75% serwerów działających w internecie.
Reasumując, jak na lamera przystało, ktoś pisze "chory system" bo nie potrafi go używać, ale ponieważ w ogóle go nie interesuje to, czego nie wie, to potem "system jest chory".
Ciekawe, kiedy zobaczymy nowy wątek na temat - "Ile ten Linux zużywa RAMU!!!!!" :D
Tu jest rozwiązanie wszystkich problemów z Linuxem :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-06-01 21:24:48)
Cały ten potok z powodu jednego wyrazu w temacie...?
dowoszek napisał(-a):
Cały ten potok z powodu jednego wyrazu w temacie...?
Nie, na debilne pytania są długie odpowiedzi.
@Jacekalex
Wkradł Ci się mały błąd ;] popraw.
No jak to ile? Zdecydowanie za dużo ;]
@dowoszek
Na debilne pytania są długie odpowiedzi [2]. Na głupie pytania nie ma odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez PavloAkaLogan (2013-05-31 20:38:42)
Najpierw poczytaj, spróbuj dociec, a potem twierdź. Jeśli nie masz podstaw do twierdzenia -> pytaj.
Teraz mam inne zmartwienie....
jak usunąć wątek?
Tutaj nie usuwa się postów/wątków. Niech zostanie. Pewnie niedługo ktoś też będzie miał taki problem ;-)
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2013-06-01 20:06:47)
pasqdnik napisał(-a):
Tutaj nie usuwa się postów/wątków. Niech zostanie. Pewnie niedługo ktoś też będzie miał taki problem ;-)
szkoda....
adi1423 napisał(-a):
pasqdnik napisał(-a):
szkoda....
Nie przejmuj się, niedługo odpłynie w niebyt. Może za lata ktoś wyciągnie przeczyta :P