Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
jak zrobić aby w xfce-terminalu były takie same skróty jak w innych aplikacjach.
np.
kopiowanie = control+c
wklejanie = control+v
Teraz jest w xfce-terminalu tak:
kopiowanie = shift+control+c
wklejanie = shift+control+v
Jak można to zmienić ?
dzięki i pozdrawiam
Wydaje mi się, że to dosyć nietypowe żądania, ponieważ w terminalu C-c to zatrzymanie procesu. Tak było od zawsze i tego się (chyba) nie zmieni. Zatem zawsze kopiowanie w terminalach jest z maską shift. Dobrze się zastanów czy jeszcze potrzebujesz takiego skrótu ;)
P@blo napisał(-a):
Wydaje mi się, że to dosyć nietypowe żądania, ponieważ w terminalu C-c to zatrzymanie procesu. Tak było od zawsze i tego się (chyba) nie zmieni. Zatem zawsze kopiowanie w terminalach jest z maską shift. Dobrze się zastanów czy jeszcze potrzebujesz takiego skrótu ;)
czy potrzebuje to inna sprawa raczej nie koniecznie, ale wydaje mnie się ze do niedawna tak właśnie było, to znaczy control+c
możne się mylę a możne się kto jeszcze wypowie
pozdrawiam
A próbowałeś kopiować / wklejać za pomocą środkowego przycisku myszy (rolki, która jest przyciskiem)? To oczywiście nie rozwiązuje sprawy skrótów, ale daje alternatywę.
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2013-05-22 20:28:30)
Coś mi się wydaje że w tych starszych wersjach xfce-terminal można było zmieniać te skróty samemu i komu to przeszkadzało
Nadal są te skróty:
kopiowanie → shift + ctrl + c
wklejanie → shift + ctrl + v
mati75 napisał(-a):
Nadal są te skróty:
kopiowanie → shift + ctrl + c
wklejanie → shift + ctrl + v
ale można było je zmienić z poziomu usera na:
kopiowanie - ctrl + c
wklejanie - ctrl + v
dobra można to zamknąć, nie jest aż takie ważne
dzięki i pozdrawiam