Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
Z moim conky nie było jak dotąd problemu, wszystko zaczęło się gdy postanowiłem dodać sobie informacje z mocp. Zmienne typu ${moc_title} nie działały raz pokazywały no title, raz pokazywały dobrze i ogólnie wszystko migało. Zamiast tego dodałem takie zmienne:
${color1}Artysta: ${alignr}${color2}${exec mocp -Q %artist} ${color1}Tytuł: ${alignr}${color2}${exec mocp -Q %song} ${color1}Czas:${alignr}${color2}${exec mocp -Q %ct}/${exec mocp -Q %tt}
Niestety gdy są one włączone conky pokazuje zużycie CPU po ok 23% na rdzeń (AMD Athlon X2 6400+). Nie wiem dlaczego takie proste operacje powodują takie obciążenie. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
update_interval 1.0
To naturalne. Na twoim miejscu napisałbym sobie lepszy skrypcik w bashu, który nie wykonywałby tych poleceń jeżeli mocp nie jest włączony albo zwiększył interwał np.
exec 6 mocp albo execi 6 mocp - i tak z każdą pozycją (nie pamiętam jak to dokładnie szło). Wtedy będzie wykonywać to co 6sekund.