Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2013-04-21 20:50:24

pink - Użytkownik

pink
Użytkownik

Transfer Domeny

Hello

.com domains cannot be transferred within 60 days of their original registration, also when you transfer them you cannot transfer again for another 60 days. This is the same with all registrars as it is part of the ICANN regulations.

You do not need to transfer a domain to use it, you can either host with Irish Domains, or get hosting from any other provider and change the name servers on the domain to the ones they give you. So while you cannot transfer out for a little while, there is nothing preventing you using it immediately.

Best Regards

- Support
Irish Domains Ltd

taka odpowiedz dostalem od providera domeny i do konca nie rozumiem, mianowicie:

czy mam zmienic DNS-y u siebie na hostingu na te od nich.
czy wlasciciel domeny  ma zmieniac  na te odemnie (z mojego hostingu)?????

T430 think-box 4.9-custom x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz GenuineIntel GNU/Linux
"Doktor plama i maharadża są pod złotym leszczem." "Człowieka od zwierzęcia odróżnia ciekawość świata. Patrze słucham i wyciągam wnioski."
https://www.behance.net/przemyslawmamon

#2  2013-04-21 21:59:59

jawojx - Użytkownik

jawojx
Użytkownik

Re: Transfer Domeny

Tam gdzie masz domene (zarządzasz nią ) wpisz DNS-y hostingu . Tak jest najprościej i najszybciej .

#3  2013-04-21 22:02:45

pink - Użytkownik

pink
Użytkownik

Re: Transfer Domeny

ok dzieki, to nie jest moja domena wiec musi je wpisac wlasciciel.

Ostatnio edytowany przez pink (2013-04-21 22:06:05)

T430 think-box 4.9-custom x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz GenuineIntel GNU/Linux
"Doktor plama i maharadża są pod złotym leszczem." "Człowieka od zwierzęcia odróżnia ciekawość świata. Patrze słucham i wyciągam wnioski."
https://www.behance.net/przemyslawmamon

Stopka forum