Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Chcialbym odtwarzac pliki i streamy z netu w formacie wmv3 (windows media player 9). Na MPlayerze odtwarzanie jest nieplynne, skacze co pare klatek obraz i dzwiek (tragedia) w VLC jest tylko dzwiek natomiast nie widac obrazu (jeszcze wieksza tragedia :))
Jak radzicie sobie z odtwarzaniem najczesciej juz (niestety ;/) stosowanego formatu na necie ([beeep] czemu nie xvid?!?!). Tez odtwarza Wam sie skokowo czy moze znacie jakis codec o ktorym ja nie wiem ;)
btw Wiecie jak zmusic VLC zeby korzystal z tych samych binarnych kodekow co MPlayer zeby chociaz pojawil sie obraz ? (potrzebne do odtwarzania medi w firefoxie) mam je w /usr/lib/codec i symlinka do /usr/lib/win32
pozdrawiam
bns
no juz jest lepiej niz bylo na poczatku
mianowicie sciagnalem z repozytori debian sid najnowsze paczki mplayer-586 (1.0-pre7cvs20060219-0.1) i libpostproccvs51 (20060305-0.1) i wszystko ladnie chodzi
do strumieni z netu uzywam kaffeine i jego plugin do mozilli-firefox (wedlug mnie lepszy niz ten od mplayera)
jedno to co mnie wkurza to to ze jak sam skompiluje mplayera obraz zachowuje sie tak jak opisalem wyzej (wmp9 skacze itp) zalezy mi na wlasnej kompilacji bo mplayer z paczek nie odtwarza mi wszystkich polskich ogonkow prawidlowo, zamiast nich sa "ż" ;)
kompiluje z takimi opcjami
./configure --prefix=/usr/local/opt/mplayer --enable-gui --enable-largefiles --enable-joystick --enable-menu --target=i686 --language=pl --enable-dynamic-plugins --with-freetype-config=/usr/bin/freetype-config --with-gtk-config=/usr/bin/gtk-config --with-glib-config=/usr/bin/glib-config --with-codecsdir=/usr/lib/codecs
macie jakis pomysl na to?
Niewiem czy to cos pomoze ale ja sciagam takie zestaw kodeków :
apt-get install w32codecs apt-get install lame apt-get install sox apt-get install ffmpeg apt-get install mjpegtools apt-get install vorbis-tools apt-get install gstreamer0.10-plugins-base apt-get install gstreamer0.10-plugins-base-apps apt-get install gstreamer0.10-plugins-good apt-get install gstreamer0.10-plugins-ugly