Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Wiecie może, jak wyłączyć ten cholerny komunikat pobierania plików w Operze? Chodzi mi o zapytanie, co chcę zrobić z takim plikiem - otworzyć, czy zapisać. W opcjach nie widzę tej opcji, a dziadostwo siedzi, od kiedy tylko pamiętam...
opera przechodzi na webkit ;-).
Sprawdź
ctrl+f12 -> zaawansowane -> pobieranie
wybierasz rozszerzenie -> edytuj
Mi to okno nie przeszkadza, więc nie próbowałem się go pozbyć.
W ustawieniach zaawansowanych masz możliwość określenia dla każdego rodzaju typu pliku opcję "zapisz na dysku i nie pytaj o folder" i tam sobie możesz to ustawić. Trochę dużo roboty, ale efekt zamierzony osiągnięty.
Dodatkowo jest opcja która się nazywa "Obsługa zapisanych plików" i tam też możesz ustawić, żeby nie było pytania o miejsce zapisania.
Da radę wyłączyć to okienko po prawej na dole, które wyskakuje gdy się plik skończy pobierać? Trochę wnerwiające jak 10 plików się naraz pobierze, i coś nie tak jest z animacją przy włączonym wspomaganiu GPU. xD
pink napisał(-a):
opera przechodzi na webkit ;-).
Wiosna też nadchodzi ;)
=====================
morfik napisał(-a):
Da radę wyłączyć to okienko po prawej na dole, które wyskakuje gdy się plik skończy pobierać? Trochę wnerwiające jak 10 plików się naraz pobierze, i coś nie tak jest z animacją przy włączonym wspomaganiu GPU. xD
Ustawienia → Preferencje → Zaawansowane → Powiadomienia → Ukończone pobieranie i usuwasz