Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2013-02-18 15:13:35

wlodarek1 - Użytkownik

wlodarek1
Użytkownik
Serwis

Jak zmusić do pracy drukarkę epsona ?

Jeszcze wczoraj cieszyłem się z udanej konfiguracji drukarki epsona a dziś mam problem którego

nie potrafię sam rozwiązać. Otóż , na windows po wejsciu w ustawienia drukarki zauwayłem że

kolorowe słupki pokazujące poziom tuszu pokazują niski poziom tuszu czarnego , choć kupiłem go 2

tygodnie temu i wydrukowałem w międzyczasie raptem z 6 kartek . Nie kupiłem orginalnego

tuszu epsona , ponieważ jest za drogi , kupiłem zamiennik firmy ACTIVEJET .

Wyjąłem na chwilę z drukarki kartridż z czarnym tuszem , delikatnie wstrząsnąłem go

aby usłyszeć odgłos chlupania . Rzeczywiście - chlupanie ale niewielkiej ilości tuszu - usłyszałem .

Wówczas włożyłem kartridż z powrotem ale niestety wtedy drukarka nie "zaakceptowała "  kartridża .

Na obudowie świeci się światłem ciągłym kontrolka pokazująca całkowity brak pojemnika z tuszem w jego gnieździe .

Jak zmusić tego epsona sx235w by znów "zaakceptował czarny tusz firmy activejet .

Wielokrotne wymowanie go i wkładaniew nie pomaga .

Komplet oryginalnych 4 tuszy epsona kosztuje ... 178 zł  , przy rencie 916 zł to zdecydowanie za drogo .

Proszę o pilną pomoc .

System operacyjny ma być dla ludzi, a nie ludzie dla systemu operacyjnego.

#2  2013-02-18 15:55:39

yantar - Użytkownik

yantar
Użytkownik

Re: Jak zmusić do pracy drukarkę epsona ?

Z wiadomości internetowych to takie kwiatki wyskakują z zamiennikami Activejet, jedni są szczęśliwi z użytkowania inni maja problem (być może ma tu coś do powiedzenia konkretny model drukarki)
Pierwsze z brzegu.
http://forum.dobreprogramy.pl/activejet-czy-warto-t402203.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1706057.html

#3  2013-02-18 17:05:36

wlodarek1 - Użytkownik

wlodarek1
Użytkownik
Serwis

Godzinkę temu pojechałem do najbliższego sklepu oferującego tusze , kupiłem podróbkę jakieś firmy[nazwy nie zapamiętałem]

Po włożeniu tego kartridża do drukarki został on "zaakceptowany " .

Wybrałem opcję "wydrukuj stronę testową " i wydrukowało ją prawie w całości ....

Prawie  bo  w końcowej fazie drukowania tej strony testowej wywaliło o błędzie tak jak to [slabo] widać

na fotce zrobionej komórką
http://imageshack.us/a/img818/7677/problemepsontusz.th.jpg
Oddałem ten tusz z powrotem , nie wiem co dalej z tym wszystkim robić :angry:  :(

System operacyjny ma być dla ludzi, a nie ludzie dla systemu operacyjnego.

#4  2013-02-18 18:06:11

yossarian - Szczawiożerca

yossarian
Szczawiożerca

Czasem trzeba wkładać cały komplet zamienników, inaczej nie rozpozna.

Epsony nie lubią zamienników i czasem są takie problemy.
Dodatkowo wymagają (przynajmniej u mnie tak jest) obecności wszystkich tuszy w drukarce.

Ostatnio edytowany przez yossarian (2013-02-18 18:07:41)

Stopka forum