Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
czesc
uzywalem geany przez jakis czas ale nie ma on jednej bardzo przydatnej funkcji. uzupelniania tekstu funkcji z plikow ktore nie sa otwarte w tym programie. w eclipse pragramujac w c atmegi jest to bardzo przydatne.
eclipse jednak ma pare wad. glownie to to ze jest takie wielkie. na mase niepotrzebnych pierdol ktorych i tak nie uzywam.
czy znacie jakies ide cos jak geany ale z mozliwoscia uzupelniania i podpowiadania jak w eclipse ? takie lekkie eclipse.
Ostatnio edytowany przez ukasz (2013-02-05 09:12:08)
Sprecyzuj do jakiego języka programowania potrzebujesz tego IDE. Jeżeli jest to C/C++ to polecam CodeBlocks.
W repo powinno być kilka środowisk. Pamiętam, że była anjuta, kdevelop i codelite. Niestety nie wiem, czy któreś ci będzie odpowiadać - sam używałem zawsze nedit'a a od kilku lat to jedynie klepę w latex'u...
pribina napisał(-a):
Sprecyzuj do jakiego języka programowania potrzebujesz tego IDE. Jeżeli jest to C/C++ to polecam CodeBlocks.
do c i pythona
ok dzieki za informacje i poprobuje z roznymi srofdowiskami.
Ostatnio edytowany przez ukasz (2013-02-05 12:18:02)
Do pythona powinno być jakieś dedykowane. eryk, eric czy jakoś tak.
BiExi napisał(-a):
geany
jest lekki to fakt i mozna robic swoje snipplety ale nie ma uzupelniania skladni po zaincludowaniu jakiegos pliku *.h. dopiero po jego otworzeniu mozna uzupelniac
w eclipse jedna rzecz mi sie podoba. podczas pisania w pythonie pokazuje odrazu ze np biblioteka zaimportowana ale nie uzywana.
netbeans
sznurek to pythona: http://wiki.netbeans.org/Python
ja używam go chociaż mam zend studio. Moim zdaniem najlepsze IDE jakie znam :) (wg mnie)
jezoo napisał(-a):
netbeans
sznurek to pythona: http://wiki.netbeans.org/Python
ja używam go chociaż mam zend studio. Moim zdaniem najlepsze IDE jakie znam :) (wg mnie)
najlepszy zend czy netbeans ?
Dla Cibie...?
nie wiem :D
zainstaluj jeden i drugi, programuj np. tydzień w jednym i tydzień w drugim. A następnie wybierz :-)
Ponoć emacs... acz jeszcze go nie używałem :) gedit ma wtyczkę, która automatycznie podpowiada (na podstawie analizy zawartości pliku, ale to chyba nie to :)
NetBeans - też polecam. Nie jest lekki, ale sprawnie chodzi. Używałem do projektu w C. Do pythona nie używałem go.
Strony: 1