Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To teraz wg wiki:
aptitude install firmware-brcm80211 wireless-tools
i następnie:
modprobe -r brcm80211 ; modprobe brcm80211
i na koniec pokaż:
iwlist scan
Zmiany dokonane
Ostatnio edytowany przez Lmen (2013-01-25 01:38:33)
Widać, że wszystko już działa.
Jeśli używasz Network Managera, Wicd lub wpa_gui to tam sobie możesz wyklikać połączenie.
Niestety, po restsarcie nic nie działało. Nawet internet, mysz zachowywał się dziwnie, nie mgolrtl_nic/rtl8168e-2.fwm nic zrobić. Instaluję na nowo system i znowu payta mnie o plik rtl_nic/rtl8168e-2.fw ma pobranego na pendrive firmaware -realtek non-free co mam zrobić?
Lmen napisał(-a):
Niestety, po restsarcie nic nie działało. Nawet internet, mysz zachowywał się dziwnie, nie mgolrtl_nic/rtl8168e-2.fwm nic zrobić. Instaluję na nowo system i znowu payta mnie o plik rtl_nic/rtl8168e-2.fw ma pobranego na pendrive firmaware -realtek non-free co mam zrobić?
Niepotrzebnie zinstalowałem jędro w werski 3...
Ostatnio edytowany przez Lmen (2013-01-24 16:02:04)
Co ty wyprawiasz.
Już Ci wszystko działało.
Prawidłowo wykryło sieci.
Wystarczyło skonfigurować połączenie.
Teraz będziesz robił wszystko od nowa.
Skoro już instalujesz na nowo (co nie jest koniecznością) to zainstaluj od razu Wheezy z wbudowanym firmware.
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-fr … urrent/amd64/
Ale po restarcie na mogłem nic otworzyć. Zresztą gdy użyłem prawego przxycisku myszy to nic nie otwierał . Tyklo sam pulpit. Zinstaluję o nowa kierując się wskazóami al czy teraz gdy pyata mnie o rtl_nic/rtl8168e-2.fw z pena to co mam zrobić? Pobrałem firmware realtek non-free.
Tego nie musisz instalować.
Zignoruj to.
Ty potrzebujesz tylko firmware-brcm80211.
Możesz to sobie później zwyczajnie po instalacji systemu doinstalować.
O.K.instaluje poproszę o podpowiedzi. Z gory dziękuję. Pozostanę przy Debianie. Muszę sobie tym poradzić, Teraz korzystam z drugiego kompa kolegi i boli mnie to, że muszę korzystać z windowska ze swojego usunąłem oryginalnego windowsa. Pozsotała na spodzie naklejka z numerem seryjnym.
Ostatnio edytowany przez Lmen (2013-01-24 16:32:46)
Również podziękowania dla yossarian działa WIFI. Pozdrawiam.