Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Błąd http://ftp.pl.debian.org/debian/ squeeze/main ia32-libs amd64 20120102 404 Not Found [IP: 153.19.251.221 80] Nie udało się pobrać http://ftp.pl.debian.org/debian/pool/main/i/ia32-libs/ia32-libs_20120102_amd64.deb 404 Not Found [IP: 153.19.251.221 80] E: Nie udało się pobrać niektórych archiwów, proszę spróbować uruchomić apt-get update lub użyć opcji --fix-missing
może ktoś z tym pomóc?
Próbowałeś jak sugeruje instalator, przed:
apt-get install pakiet
dać:
apt-get update
?
ok dalem rade jednak mam kolejny problem, działam na vps [tanio kupiłem do ćwiczeń]
i chce odpalić przez wine jedną aplikacje konsolową
jednakże wywala mi coś takiego
Application tried to create a window, but no driver could be loaded. Make sure that your X server is running and that $DISPLAY is set correctly. Application tried to create a window, but no driver could be loaded. Make sure that your X server is running and that $DISPLAY is set correctly.
da się przez ssh coś z tym zrobić?
Niezbyt się na VPS znam - ale pytanko czy masz tam X serwer i czy po ssh łączysz się z opcją "-X" tzn:
ssh -X user@nazwa_hosta
?
jak łącze się 'ssh -X user@nazwa_hosta' moge port wprowadzić bo standardowy 22 zmieniłem na inny
jak łącze się 'ssh -X user@nazwa_hosta' moge port wprowadzić bo standardowy 22 zmieniłem na inny
ssh -p 31654 -X user@maszyna.tld
Albo
w /etc/ssh/ssh_config:
Host maszyna Protocol 2 StrictHostKeyChecking no ForwardX11 yes Compression yes BatchMode yes User {pacjent} Cipher blowfish Port 31654 IdentityFile ~/.gdzie/jest/{klucz-ssh-do-tej-maszyny} HostName {maszyna.tld} CompressionLevel 9
Potem łączysz się:
ssh maszyna
SOA#1
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-26 21:05:46)
aha a jak moge zainstalować
X-y ?
moge jakiś artykuł? :)
Strony: 1