Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Proponuję zamknąć temat albo... jak już tak służy do narzekania na Debiana to ponarzekać jeszcze na inne dystrybucje + Windows. To dopiero będzie się działo. Chociaż...jestem przekonany, że dużo osób w takiej dyskusji by się nie wypowiedziała. Więc - chyba zamknąć ;)
fervi napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
Jak nie Ty? Przychodzisz na forum użytkowników Debiana i nawijasz jaki to on jest słaby. To zwykłe trollowanie.
Stwierdzanie faktów != Trollowanie
Do tego trzeba dojść, ale jest czas
Trollujesz. Do tego trzeba dojść, ale jest czas. ;)
Przed zamknięciem tematu, zacytował bym pewną rzecz sprzed roku:
Podobno znasz się na Remix'ach itd. ja mam inne pytanko. Chcę zrobić distro, ale najlepiej z instalatorem Ubiquity (Ubuntu 11.10), problem w tym, że po wypełnieniu danych [wszystkich], dystrybucja się instaluje, ale nie powstaje nowy użytkownik, stary też nie zostaje skasowany - czyli użytkownik z LiveCD zostaje. Jako, że podobno jesteś ekspertem (tak się dowiedziałem), pomyślałem, że może mi pomożesz
Fervi
Więc myślcie sobie co chcecie, ale dla mnie wszystko jest już jasne.
No, jak nic innego powiedzieć nie możecie, to faktycznie trzeba zamknąć
Fervi
Ech, ta "społeczność" Linuksowa
Ostatnio edytowany przez fervi (2012-10-11 18:36:11)
Ja tam jestem otwarty na takie krytyczne (no może czasem krytykanckie) uwagi. Dobrze jest mieć kogoś takiego jak fervi, kto przypomina o zaletach Debiana, :) a czasem napomknie o wadach. Co dla starego użytkownika jest oczywiste i łatwe i ficzerem jest, dla świeższego może być trudne i/lub błędne. Społeczność debianowa ma być chyba z zasady otwarta, czyli być gotowa na "głupie pytania", kwestionowanie "oczywistości" i próby przerabiania Debiana po swojemu. Ja to mam tylko do ferviego zarzut jedynie o "słomiany zapał" :)
Pozdrawiam
TheAnt
fervi napisał(-a):
Stwierdzanie faktów != Trollowanie
Opinia != fakt.
fervi, co świętego wnewri.
Opinia fanboya Ubuntu i Tibii != Fakty
Pocieszeniem jest fakt, że spamuje nie tylko na tym forum.
http://linuksowo.pl/index.php?t=msg&goto=45951& - polecam szczególnie od http://linuksowo.pl/index.php?t=msg&th=6844& … mp;#msg_45996
fervi, skoro tak bardzo lubisz Ubuntu/Xubuntu, to udaj się na ich forum, tam powitają cię z radością....
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2012-10-11 19:35:35)
Dostajesz łopatę, byś mógł głębsze warstwy internetu przeszukiwać
Fervi
władcze zmarszczenie brwi
Ja mogę od siebie dał łopatkę i wiaderko (plastikowe rzecz jasna)... ;)
BTW. Fervi rób sobie swoją dystrybucje i Ubuntyzuj Debiana na innych forach, tutaj nie chce mi się czytać twojej twórczości...
Fervi, chyba cię ubiegli z tą dummies-friendly dystrybucją.
I patrz, nawet interfejs ma prosty.
http://zorin-os.com/tour.html
thomsson napisał(-a):
BTW. Fervi rób sobie swoją dystrybucje i Ubuntyzuj Debiana na innych forach, tutaj nie chce mi się czytać twojej twórczości...
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=13570
Z tego, że Tobie nie chce się czytać, nie wynika, że fervi powinien przestać pisać.
fervi napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
Dzięki za info. Może pójdziesz teraz uświadomić użytkowników innych dystrybucji których nie używasz o tym jakie są słabe, a nam dasz już spokój?
Ja nie zacząłem tej kłótni, mi to wsio ryba.
Fervi
wypraszam sobie ja cię nie obrażałem :)
Witam,
fervi, idź pan głosić teorie gdzie indziej poza internetem.
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Minio napisał(-a):
thomsson napisał(-a):
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=13570
Z tego, że Tobie nie chce się czytać, nie wynika, że fervi powinien przestać pisać.
Niby tak, ale IMO nie jest to tylko moje zdanie... NW dzięki za link ;)
Nawet gdyby wszyscy ludzie na świecie nie mieli ochoty czytać wypocin ferviego, to nadal nie wynikałoby z tego, że powinien przestać pisać.
Fervi ma prawo do wypowiedzi, nawet jeżeli nie ma nic mądrego do powiedzenia. My zaś mamy prawo go nie słuchać i nie odpowiadać na jego wiadomości. W tej sytuacji to my powinniśmy go ignorować, a nie on zamilknąć.
^ +1024
Dobra, widzę, że nawet nie sprawdziliście pierwszego posta (mimo, że napisałem), więc kopiuję
SpamBox Fervi'ego #3:
- Chcielibyście nową serię poradników mówiącej o:
* Grach komputerowych na Linuksa (coś a'la CDA) [ciężkie do zrobienia]
* Maskowanie w sieci (W celach nie-hakerstwa, a w ochrony danych przed wścibskimi Googlami, MSami, Fejsbukami itd.)
- Macie jakieś szybkie kursy Visio (internetowe)? Mam zrobić mini-projekt (jeszcze jest z 2 - 4 tygodnie), a nie wiem gdzie tego szukać
Fervi