Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam problem z zainstalowaniem systemu bazowego postgres, który mi jest mi potrzebny do nauki sql, czy może mi ktoś z tym pomóc? zaznaczam, że średnio się na tym znam :/
Ściągnij stąd jakiegoś (może nie najnowszy i chyba lepiej 8 niż 9) i próbuj instalować. Jeśli masz szybkiego neta to spróbuj wszystkie. Napisz jakim błędem pluje, to ważne żeby wiedzieć co mu dolega ;)
Wiem że dużo osób ma problemy z instalacją postgresa. Może próbujesz instalować wersję 64 na 32 bitowy system? Trochę więcej danych. Opisz co próbowałaś.
EDIT:
Tutaj masz opis jak instalować. Nie wiem jak z twoim angielskim, ale mam nadzieje, że dasz rade :)
Napisz jeszcze jaki to system XP/7? Vista?! o_0
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-07-28 12:57:56)
dziękuje za pomoc :)
wszystkie instalki wymagają hasła, a przy instalowaniu 86-64 wyskakuje mi błąd, mówiący że mogę zainstalować tylko 32
posiadam Viste
No to musisz instalować wersje 32. Hasło ty ustanawiasz. Więc wpisz co tam chcesz tylko zapamiętaj co :)
Filmik jak instalować. Nie wiem na ile aktualne ale zobaczysz co i jak :)
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-07-28 14:50:33)
jeszcze mam jedną prośbę, potrzebuje jeszcze przykładową bezpłatną bazę danych na której bedę mogła przećwiczyć SQL, czy może mi ktoś podesłać linka?
Stwórz sobie taką bazę, poćwiczysz DDL. Co jest równie ważne.