Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Tym razem podzielę sie moim rozwiązaniem tytułowego problemu:
Instalacja : debian-live-6.0.4-i386-lxde-desktop
W pliku ( ukrytym ) :
/home/użytkownik/.opera/pluginpath.ini
zmieniamy wpis na adres pluginu w Javie
w moim przypadku po [Paths]:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.26/jre/lib/i386 =1
/usr/lib/opera/plugins=2
/usr/lib/flashplugin-nonfree=3
/usr/lib/mozilla/plugins=4
Ta java co masz jest stara, dziurawa i niewspierana. Zainstaluj aktualną wersję.
PS A tak z ciekawości: na czym tytułowy problem polegał?
:)) Wersja Javy nie ma tu znaczenia , to samo i w najnowszej
ArnVaker napisał(-a):
PS A tak z ciekawości: na czym tytułowy problem polegał?
Pewnie na tym, że Java nie działała. Znaczy była zainstalowana ;) .
nie działała, i pokazywała się informacja : uszkodzona wtyczka.
:) rozwiązaniem sie dzielę dla tych którzy napotkaja problem, a jak wrzucicie temat w google jet ich niemało
klaron: o aktualnej wersji nie pisałem jako rozwiązanie, tylko akurat rzuciło mi się w oczy, że używasz dziurawego oprogramowania. Natomiast na czym polegał problem pytałem, ponieważ u mnie wtyczka javy działa w Operze prawidłowo bez żadnego kombinowania i ciekaw byłem co konkretnie było nie tak.
Minio: w sumie nie rozumiem o co Ci chodzi. Co z tego, że java była zainstalowana?
ArnVaker napisał(-a):
Minio: w sumie nie rozumiem o co Ci chodzi. Co z tego, że java była zainstalowana?
Chodziło o postawienie znaku równoważności między „Java sprawia problem” a „Java jest zainstalowana”. Trochę jak w tym starym dowcipie:
Dzwoni facet do biura obsługi klienta:
— Proszę pana, zainstalowałem Windowsa…
— Tak?
— No i teraz mam problem…
— To już mi pan powiedział.
Taki mały trolling w stylu jednego użytkownika tego forum, który przy każdej okazji wyraża swoją nienawiść do dwóch czy trzech programów. Ja akurat tamte programy lubię i proponuję, ale Javy unikam jak ognia.
No ale Java najczęściej działa. O ile użyszkodnik nie przekombinuje z kilkoma wersjami na raz.
Ach, no nie załapałem. ;)
Strony: 1