Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To i ja się pochwalę moimi zdjęciami. Otwarcie sezonu Porsche Club Poland w Lublinie:
http://puchaty.net/index.php/galeria-2/?album=4
Fajne autka. Pojutrze sobie kupię :P
A bez żartów - to mi ślinka cieknie
Polowanie na ropę.
Sołectwo Siary - ten przysiółek nazywa się "Puste Pola". Jest to pierwsze miejsce w okolicy Gorlic gdzie powstały pierwsze profesjonalne szyby naftowe.
Oczywiście dzisiaj i śladu po nich nie ma. Ale miałem zamiar poszukać kopanek. Słyszałem, że sporo ich w tym terenie.
Widoki przecudne. Jeszcze, pomimo +18 stopni znalazłem trochę śniegu. Lodu właściwie
Miła kobieta pokazała mi mniej więcej kierunek. Potem - jak wróciłem, mówiła że była pewna że nic nie znajdę. Ale idzie mi coraz lepiej Wędruję sobie wzdłuż potoka. W pewnym momencie zaczynam wyczuwać charakterystyczny zapach ropy naftowej. To naprawdę bardzo mocno czuć.
Jest. Znalazłem - jedna, potem druga i trzecia. Oraz miejsce gdzie ropa przesącza się przez liście. Fantastyczny widok. Strasznie źle robić zdjęcie - jak się naświetli na liście, to wnętrza nory nie widać. Jak na dziurę, to liście przepalone. Coś próbowałem lampą doświetlić i coś tam wyszło.
Piękna, lekko zielonkawa, czysta tłuściutka ropa Natankowałem sobie cały 5 litrowy kanisterek :)
>>Tu-wiecej<<
Bodzio napisał(-a):
Piękna, lekko zielonkawa, czysta tłuściutka ropa Natankowałem sobie cały 5 litrowy kanisterek :)
No to daleko na nim zajedziesz :p
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-04-20 08:07:46)
przez ta piekna rope, to swiat ma tylko same problemy, ja bym ja raczej nazwal przeklenstwem 21 wieku.
Poczekaj niedługo się skończy. Za naszego żywota jeszcze. Radze składać na dobry rower.
mam hulajnoge ;-) powaznie.
pink napisał(-a):
mam hulajnoge ;-) powaznie.
a przejedziesz na niej 20-30 km ? w dość krótkim czasie ... ]:->
Ostatnio edytowany przez Yampress (2012-04-21 16:43:22)
nie ale, wlasnie sie zastanawiam nad zmiana miejsca pracy i mam zamiar wybrac cos blizej miejsca zamieszkania, wtedy hulajnoga byla by na miejscu.
Ostatnio edytowany przez pink (2012-04-21 21:17:46)
Jak już upadnie transport z baraku ropy, upadną miasta to wrócimy do korzeni i zamieszkamy w jaskiniach.
Jaskinia Ostrężnik
Bodzio za twoich czasów to się nie stanie. Za 60 lat my będąc dziadkami będziemy wymyślać jak wykonać maczuge i jak drąży się jasinie...
Wniosek...
Lepiej za wczasu przeprowadzić się w pobliże istniejących jaskiń!
Ot, taki samczyk z dzisiejszego spaceru
Wolsztyn 2012
Moje pierwsze zdjęcie tutaj:) Wiem, pełna amatorszczyzna:)
Na zdjęciu nasza Polska duma, Piękna Helena. Zdjęcie robione w ruchu, "na pełnej parze" - ziemia się trzęsła w tym momencie:).
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2012-05-14 06:48:57)
radziojedi napisał(-a):
Wolsztyn 2012
http://śrem.com.pl/documents/helenamala.jpg
Moje pierwsze zdjęcie tutaj:) Wiem, pełna amatorszczyzna:)
Na zdjęciu nasza Polska duma, Piękna Helena. Zdjęcie robione w ruchu, "na pełnej parze" - ziemia się trzęsła w tym momencie:).
Będzie lepiej :) nauczysz się nie obcinać kominów, nóg, rąk itp :D
A na dzisiaj kot weselny.
Bodzio napisał(-a):
(...)Będzie lepiej :) nauczysz się nie obcinać kominów, nóg, rąk itp :D
He he:) Fakt, może kiedyś nauczę się nie obcinać kończyn:)
Jak się kiedyś może spotkamy, to popróbuję na Tobie:)
/me nie lubi kotów.
Bodzio masz to Waść psa ? Znów wycinasz exif. A może to helios... ;)
Yampress napisał(-a):
/me nie lubi kotów.
........
Ja też wolę schabowy.... :D
Za to psów nie jadam świadomie w żadnej postaci (parówek nie kupuję).
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-04-30 19:53:20)
Jacekalex napisał(-a):
Yampress napisał(-a):
/me nie lubi kotów.
........Ja też wolę schabowy.... :D
Za to psów nie jadam świadomie w żadnej postaci (parówek nie kupuję).
Pozdrawiam
;-)
+1 :D
Uwaga: będą focie. Nie moje, bo akurat, padłem z robieniem fotografii w połowie wypadu. Ale będzie focia z spotkania Bodzia ze mną. Tak, doszło do spotkania. Jakieś 6h temu. Dopiero teraz mogę odpocząć, po blisko 14h jazdy. Bo się zatrzymywaliśmy tu i ówdzie :)
Oto oni - Bogdan i Paweł
Reszta zdjęć - jak się w końcu ogarnę..
@Bodzio: to odpowiednie światło tak Ci dobrze zrobiło :)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2012-05-03 21:17:56)