Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2012-04-05 18:34:53

kaju007 - Użytkownik

kaju007
Użytkownik

Pula adresów PUB a revDNS

Witam

Posiadam pulę adresów pub wyrotowana na adres ip od dialogu przyłączeniowy ( czyli na końcówkę po mojej stronie). Postawiłem router na którym routuje tą adresację moją. W tej adresacji posiadam serwer DNS z paroma domenami i problem zaczął się z pocztą brak dla domen revdns oczywiście u siebie ten wpis zrobiłem na serwerze dns ale nie działą/
Teraz moje pytanie czy mam z tym iść do dialogu żeby u siebie zrobiłe revdns na moją podsieć pub czy ja to mam zrobić na routerze gdzie ją routuje bo adres przyłączeniowy ma revdns?

#2  2012-04-06 08:02:35

djjanek - Użytkownik

djjanek
Użytkownik
Serwis

Re: Pula adresów PUB a revDNS

zapytaj swojego isp czy przekaze Tobie cale sterowanie revdns i wtedy stawiasz swoj serwer dns czy moze on da dostep lub musisz na pismie podac jak ma wygladac konfiguracja albo moze oni podpprosza Ciebie o plik gdzie bedziesz mial zdefiniowane swoje serwery i oni beda tylko przekazywac dalej zapytania.

#3  2012-04-06 08:14:15

bobycob - Członek z Ramienia

bobycob
Członek z Ramienia

Re: Pula adresów PUB a revDNS

Jeszcze tylko detal jak duża jest ta pula. Delegować można tylko od /24

Stopka forum