Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Posiadam pulę adresów pub wyrotowana na adres ip od dialogu przyłączeniowy ( czyli na końcówkę po mojej stronie). Postawiłem router na którym routuje tą adresację moją. W tej adresacji posiadam serwer DNS z paroma domenami i problem zaczął się z pocztą brak dla domen revdns oczywiście u siebie ten wpis zrobiłem na serwerze dns ale nie działą/
Teraz moje pytanie czy mam z tym iść do dialogu żeby u siebie zrobiłe revdns na moją podsieć pub czy ja to mam zrobić na routerze gdzie ją routuje bo adres przyłączeniowy ma revdns?
zapytaj swojego isp czy przekaze Tobie cale sterowanie revdns i wtedy stawiasz swoj serwer dns czy moze on da dostep lub musisz na pismie podac jak ma wygladac konfiguracja albo moze oni podpprosza Ciebie o plik gdzie bedziesz mial zdefiniowane swoje serwery i oni beda tylko przekazywac dalej zapytania.
Jeszcze tylko detal jak duża jest ta pula. Delegować można tylko od /24