Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
przepraszam że pisze wiem że to forum debiana ale mam problem z mandriwą instaluje łaśnie system i nie wiem jaki wybrac punk montowania partycji żeby partycja była widoczna wsystemie tak jak w windowsie będzie to zwykła partycja ext4 do przechowywania plików nie wiem gdzie naleść do czego służo jakie punkty montowania
Dowolny, np "/media/dane". W każdej chwili mozna zmienić mount point, edytując plik /etc/fstab.
Jeśli będziesz używał jakiegoś dużego środowiska graficznego, to w nich zazwyczaj można wyklikać automontowanie partycji po instalacji (będą się montowały do /media/cośtam). Nie wiem które środowisko jest domyślne w Mandrivie, ale pewnie albo GNOME albo KDE.
chces wyprac punkt montowania najlepiej w omo ;-), patrz co piszesz chlopie bo az mnie oczy bola przy czytaniu, a orlem tez nie jestem.
W Mandrivce 2011 jest tylko KDE domyślnie