Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chciałbym żeby sesja zapisywała mi się za każdym wyłączeniem kompa czy jest to możliwe? I nie chodzi mi tutaj o klikniecie żeby zapisał sesje tylko żeby to było automatycznie za każdym razem.
I jeszcze takie dodatkowe. Czy jest to normalne ze jak zmieniam sobie kursory myszy to ten nowy kursor jest tylko w aplikacjach a w panelach Xfce jest domyślny?
Ostatnio edytowany przez TheBocios (2012-02-08 21:31:55)
Masz Ustawienia -> Sesja i uruchamianie zaznaczony Zapisywanie sesji przed wylogowaniem ?
To działa tylko przy wylogowywaniu się a nie przy wyłączaniu kompa.
A mi sie przywracało i mnie to meczyło. Gdy sie wylogowujesz na dole trzeba dać "ticka" ptaszka w oknie wylogowywania/rebootu/zamykania/hibernacji/itp
TheBocios napisał(-a):
To działa tylko przy wylogowywaniu się a nie przy wyłączaniu kompa.
Hmm, a jak wyłączasz kompa to się nie wylogowujesz? No chyba, że wyłączasz np. via polecenie poweroff… Ale jeśli używasz tego okienka z Xfce, to IMHO powinien też ładnie wylogowywać użytkownika. A jeśli tak nie jest, to cóż… dziwne. ;)
Teraz testowałem i przy wylogowaniu się i wyłączeniu z panelu logowania o dziwo zapisuje tylko i wyłącznie terminal... o_0. Dziwne. No dobra ale mniejsza. To może dało by się jakoś skrypt machnąć żeby wyłączał kompa i zapisywał sesje. Pracuje na wielu programach naraz i jak muszę kompa na uczelni przenieść albo cokolwiek innego to muszę od nowa wszystko uruchamiać co mnie dość mocno wnerwia. Ja w bash-u dopiero zaczynam się rozeznawać (choć jest to dość interesujące mnie "narzędzie") i może coś w te stronę da się zrobić. Wydawało mi się ze jest to banalna sprawa ale widzę ze jednak nie :/
do autostartu dodaj programy sobie i juz
Dobra już sobie poradziłem, i o dziwo działa :)
Dzięki ludziska za pomoc :]
Gdybyś jeszcze napisał w jaki sposób sobie poradziłeś, to byłoby git. :) Może jeszcze ktoś skorzysta…
takie pytanie;
mam w openboxie wyłączanie odpalane przez shutdown -h now. czy jest to prawidłowe czy może lepiej wylogowywać i potem shutdown -h now?
W zaawansowanych opcjach znalazłem możliwość pytania się czy wznowić sesje. I teraz przy każdym zalogowaniu mi się pyta czy przywrócić sesje czy odpalić nową :)