Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Posiadam stary tzw kombajn (urządzenie wielofunkcyjne) firmy HP model 1500. Mam z nim taki problemik, że przy każdym włączeniu muszę mu dać kartkę do tego aby wydrukował stronę próbną (potem ją się skanuje w celu informacji o poziomie tuszu?). Takie coś robi się przy zmianie kadridża. Ostatnio zmieniałem na nowy (oryginalny) i dalej to samo. Coś się jej poprzestawiało i chce kartki ciągle... Może ktoś zna się na tych sprzętach? Wie co i jak zrobić? Albo zna we Wrocku jakiś serwis (TANI!) co by się znał na tym?
Pozdrawiam
P.S.
Pewnie NIC ośmieszy ten tytuł... :D
AFAIR w tych maszynach jeśli kartridże się kończą to tak może być. Oba masz nowe ? Ten wydruk testowy jest w porządku? Dobrze go do skanera wsadzasz? :-) A może skaner walnięty ? Mogę Ci ją ewentualnie przetestować... tanio... ;-)
No to ośmieszam:
Za każdym razem drukujesz takową kartkę? Ja zawsze wciskam przycisk "Anuluj"... Taki DDoS na tym przycisku trzeba robić to w końcu anuluje :)
Mam HP PSC 1510 i nigdy w życiu nie znalazłem jak to się wyłącza, więc doszedłem do wniosku że pomysł był zły - a rozwiązaniem że urządzenie powinno być ciągle włączone.
PS. W mojej to sam tusz znika :) Widać te drukarki po prostu są głodne...
Przy zamiennikach ona odstawia różne hece, więc niech oba będą oryginały. A tak w ogóle to polecam porąbać tę drukarkę siekierą i zamiast wyrzucać pieniądze w błoto na cholernie drogi atrament, kupić coś normalnego.
Aha, ona pamięta trzy ostatnie kartridże i czasami warto je poprzekładać, co pozwoli jej zapomnieć o wewnętrznych problemach osobistych.
PS. Mam do sprzedania PSC 1510, tanio. Idealny prezent dla teściowej.
Ja mam całą elektronikę chyba od PSC 1400, ostała się właśnie po takim jednym, co sprzęt naprawia butem ;-)
pasqdnik napisał(-a):
AFAIR w tych maszynach jeśli kartridże się kończą to tak może być. Oba masz nowe ? Ten wydruk testowy jest w porządku? Dobrze go do skanera wsadzasz? :-) A może skaner walnięty ? Mogę Ci ją ewentualnie przetestować... tanio... ;-)
1. Nie oba są nowe... Szkoda mi kupować nowy skoro może to nic nie dać... :/ Jakbym wiedział, że da coś to mógłbym kupić.
2. Wydruk jest ok.
3. Dobrze, przecież kiedyś to robiłem i działało... Jakiś rok temu przestało...
4. Tak? :D
5. Nie jest, skanuje dobrze.
6. Ile i co masz zamiar zrobić i gdzie cie znajdę? :D (jak chcesz to na p.w.)
NIC: Fest... Tyle, że nie mam jak ją mieć włączoną ciągle (nie mam miejsca na nią). Poza tym rzadko drukuje...
Jeśli byś się skusił na oryginalny tusz, tu kup oba. Bo u mnie było tak, że czarny się mi zepsuł, a kolorowy był okej. Kupiłem więc zamiannik... Po czasie X tusz zeń znikł, a nie powinien... No to się podirytowałem i kupiłem oryginalny czarny by zobaczyć czy też zniknie... I co? Po włożeniu oryginału... Zepsuł się cudownie kolorowy...
Wbrew pozorom oryginalne mogą coś dać. Bo tam jest ta oryginalna elektronika/oprogramowanie więc może drukarka odświeży swoją pamięć.
Dokładnie miałem tą samą konfiguracje. orygin→zamien→orgin (nadal). Hm... no może nie to samo, ale... Też mieszałem, z zamiennikami... Ah te zamienniki. A mówią, że są jak oryginalne... Szkoda, że wiesz jak może skończyć się ta bajka... Kurcze... Nawet nie korzystam z kolorowego... Szkoda mi naprawdę kupować... No nic chyba będę się nadal męczył.
Dzięki za wszystko.
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-02-07 22:19:01)
Spróbuj jakimś spirytusem przemyć styki na kartridżach, czasami pomaga. W sumie - oryginalny tusz kosztuje tyle co jakaś normalna używana drukarka, raczej nie ma sensu.
EDIT: Z tym sprawdzeniem to żartowałem - sprzęt nie jest tego warty. No offence.
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2012-02-07 22:24:00)
Spirytusem to możesz sobie gardło przemyc.
Do tego jest np. Kontakt S oraz Kontakt U.
Ehh, nie chciałem chłopakowi problemu robić i po izopropanol go wysyłać... BTW Kontakt IPA ;-)