Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Przegladam net i widze ze same problemy z drukarkami samsunga jeśli chodzi o uzupełnianie tonera, a drukarki są w dobrej cenie.
Znajdzie się jeszcze jakaś obojętnie jakiej firmy laserowa drukarka ktora nie posiada tego ustrojstwa i ma dostępne tanie tonery?
HP, ale tutaj nie ma tak małych jak Samsung :)
Brother - to mi ostatnio polecano
Z tego co pamiętam ktoś kiedyś na forum również polecał Brothera, ze względu na bardzo tani proszek - nie wiem jednak jak to jest z wytrzymałością bębna i z jego ewentualną ceną.
Nie lepiej było by zakupić jakiegoś Brothera na tusz a potem jechać na zamiennikach? Ja ostatnio do swojego DCP-J315W zakupiłem niejaki tusz Dulin, dałem 15 zł za wszystko (4 kolory) i powiem że nawet zdjęcia na tym w miarę wychodzą - o druku tekstu nie wspominając.
Ja mam atrament Brothera (DCP-115C) i za komplet tuszy-zamienników Active Jet płace 45zł (4 kolory)
Ja mam Samsung ML1610 przejechane ma 8 tys. stron i nie ma żadnego problemu z dosypywaniem tonera.
----dopisek----
Sam proszek z czego pamiętam kosztuje 8 zł za butelke.
Ostatnio edytowany przez mati75 (2011-12-13 23:34:59)
Na pewno tanie HP nie mają chipa i można dosypywac? Ale taniośc HP i Brother nie jets tak tania jak samsung trzeb aokolo 100 zł wiecej dać.
Atramentu nie chce, bo mialem 2 razy i 2 razy sie zdenerwowalem :)
Tanie HP to były 1018, 1020 i nie miały chipa
Ich następca 1102 ma chipa niestety
Ehhh w tym kraju nic nie można :]
taki naród... co zrobisz
mati75 napisał(-a):
Ja mam Samsung ML1610 przejechane ma 8 tys. stron i nie ma żadnego problemu z dosypywaniem tonera.
----dopisek----
Sam proszek z czego pamiętam kosztuje 8 zł za butelke.
była taka nowsza seria której jej nie odblokujesz niczym to było w pod koniec 2010 roku.
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow