Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Kierowca Bombowca

Jak mam być szczery, wygląd daje po oczach i to mocno.
Po co dajesz Gnome 3?

Dyskutant

Żeby odstraszyć potencjalnych userów ;)

Użytkownik

Po co dajesz Gnome 3?
Postanowiłem nie być nekrofilem ;)
Fervi

Kierowca Bombowca

Najbrzydsze distro, jakie widziałem. Lepiej już wygląda evilwm :P

Członek DUG

IMO bez sensu jest wykorzystanie motywu debiana w Twojej własnej super zajebistej dystrybucji. Zrób jakąś swoją tapetę czy coś, kolorek + znaczek jakiś. Theme GTK jest ok nawet ;)

Użytkownik

Reszta "poprawek" będzie w przyszłości (tą wersję chcę jakoś zrobić i wydać, a resztę rozplanować bardziej)
Fervi

Członek DUG

jakoś zrobić, jakoś wydać kto na takiej zasadzie robi dystrybucje

Użytkownik

@dominbik
Taki cwany? Dołącz, zobacz jak to jest być "developerem"! Mi się przyda para rąk do pomocy
Pamiętaj, że to projekt Open Source i każdy (no - może nie ty azhag :D) może mi pomóc
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-12-11 22:14:37)

Admin łajza

fervi napisał(-a):
(no - może nie ty azhag :D)
PIERDUT!
To kamień spadł mi z serca.

Członek DUG

fervi napisał(-a):
@dominbik
Taki cwany? Dołącz, zobacz jak to jest być "developerem"! Mi się przyda para rąk do pomocy
Pamiętaj, że to projekt Open Source i każdy (no - może nie ty azhag :D) może mi pomóc
Fervi
no ale co to za dystrybucja. debian z kilkoma rzeczami pozmienianymi? Czym u was zajmują się deweloperzy? Zmienianiem motywów GTK? to już użytkownicy Gentoo czy Archa jak sobie postawią mają "bardziej inny" system i własnościowy niż IntinteOS

Psuj

Oni nic innego nie potrafią...

Kierowca Bombowca

fervi nazwał swego czasu Minta "zwykłym remiksem Ubuntu", Ciekawe w takim razie, czym jest Intinte.
IntinteOS w starotibiańskim języku oznacza "Potrafię zmienić tapetę w Debianie!".
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2011-12-12 12:50:32)

Członek Sejmowej Komisji Śledczej

sir_lucjan napisał(-a):
fervi nazwał swego czasu Minta "zwykłym remiksem Ubuntu", Ciekawe w takim razie, czym jest Intinte.
IntinteOS w starotibiańskim języku oznacza "Potrafię zmienić tapetę w Debianie!".
+1

Admin łajza

Jeszcze się wam nie znudziło jeżdżenie po tym IntinteOS? Dajcie już sobie spokój.

Członek Sejmowej Komisji Śledczej

Witam,
azhag, ktoś musi być taki miły i zamknąć topic. :)
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow

Kierowca Bombowca

Żart żartami, a na serio, czekamy aż fervi da do testów chociaż wersję beta/rc, coś, co w małym stopniu pokaże to, nad czym fervi męczy się tak długo....
Po prostu ciekawi mnie efekt wielomiesięcznych prac nad systemem.

Imperator

Po prostu ciekawi mnie efekt wielomiesięcznych prac nad systemem.
A distro będzie żyć 1.5 miesiąca :]

Użytkownik

a moze fervi poswieci swoj intinteOS na rzecz oficjalnego DUG-OS zmiana nazwy plus jakas nowa tapetka prosty i szybki instalator i kazdy z forum obowiazkowo instaluje bo inaczej...... to szefowstwo zwymysla.

Gambini

pink napisał(-a):
a moze fervi poswieci swoj intinteOS na rzecz oficjalnego DUG-OS zmiana nazwy plus jakas nowa tapetka prosty i szybki instalator i kazdy z forum obowiazkowo instaluje bo inaczej...... to szefowstwo zwymysla.
Dobre:) i koniecznie forum i portal DUG'a musi na nim stać!

Użytkownik

Ja mogę dać wam chociaż teraz IntinteOS'a, ale nie będzie to wersja "skończona".
"Potrafię zmienić tapetę w Debianie!".
Niby tak, problem w tym, że Debian to dystrybucja "zrób-to-sam" ;)
Fervi

Admin łajza

sir_lucjan napisał(-a):
I"Potrafię zmienić tapetę w Debianie!"
Ależ z pewnych względów to niezmiernie ważna umiejętność!

Użytkownik

Dobra, szybkie pytanie
Nie do końca rozumiem różnicy między
- Przeglądarką zdjęć (Eye Of Gnome [EOG])
- Organizerem (?) zdjęć (Shotwell)
Fervi

Dyskutant

Dobra co mi do głowy przychidzi... Aha ;)
"Shotwell jest open-source'owym projektem organizatora grafiki dla środowiska GNOME. Oferuje wszystkie potrzebne funkcje do szybkiego i wygodnego organizowania czy przeglądania zdjęć.
Aplikacja automatycznie grupuje zdjęcia wykonane w danym dniu. Wspiera import fotografii ze wszystkich aparatów obsługiwanych przez gPhoto. Shotwell zapewnia również podstawowe możliwości edycji obrazów, takie jak: obrót, przycinanie i redukcja czerwonych oczu. Dużą zaletą narzędzia jest funkcja publikowania zdjęć w serwisach Facebook, Flicker i Picasa Web Albums bezpośrednio z programu."
(wynalezione w odmętach google-jakoś mi się nie chciało tworzyć własnej definicji :D)
A przeglądarka jak to przeglądarka głównie do gapienia się na fotki :D
Ostatnio edytowany przez thomsson (2011-12-12 16:42:23)

Kierowca Bombowca

fervi napisał(-a):
Ja mogę dać wam chociaż teraz IntinteOS'a, ale nie będzie to wersja "skończona".
"Potrafię zmienić tapetę w Debianie!".
Niby tak, problem w tym, że Debian to dystrybucja "zrób-to-sam" ;)
Fervi
Cytując K. Pudzianowskiego: Dawaj (na ring)!

Kapelusznik

… IntinteOS okazuje się być najbardziej wyczekiwaną dystrybucją roku :D