Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Trochę już szukam i kompletnie nie wiem co robić. Dźwięk ogólnie jest, tylko kadu nie ma.
Nawet dodałem asoundrc, ale nic nie pomogło:
p@blo:~$ cat .asoundrc pcm.!default { type plug slave.pcm "demixer" } pcm.dsp { type plug slave.pcm "demixer" } pcm.dsp0 { type plug slave.pcm "demixer" } pcm.demixer { type dmix ipc_key 1024 slave { pcm "hw:0,0" period_time 0 buffer_time 0 period_size 1024 buffer_size 4096 rate 44100 } bindings { 0 0 1 1 } }
Jeżeli sobie klikne w play w preferencjach, żeby odsłuchać dźwięk to też nie gra... Ogólnie jakby kadu miało jakieś mute... Na nic nie reaguje. Moduły niby są (te kadowskie 'sound'). Dźwięk niby włączony, klikam w test dźwięku i cisza.
Jakieś propozycje??
EDIT:
A no i mam tylko alse. Bez pulseaudio...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-11-13 23:00:50)
Na nowym profilu zobacz.
F4 i się baw
Należy wspomnieć, że dźwięk jest, jeśli ktoś napisze, a ty nie masz aktywnej rozmowy z kimś i (chyba) jak masz okno rozmów "zdezaktywowane"
Fervi
Powtórzę, test dźwięku nie reaguje w kadu... Poza tym mam na wszystko dźwięk ustawiony.
@Arn:
Bez zmian.
EDIT:
W sumie czytałem o tym no ale nie myślałem, że pomoże :)
Należy wywalić moduł phonon_sound i dać ext_sound. Sory za zawracanie... :/
Ale dzięki za wszystko :)
Pozdr
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-10-13 22:42:39)
moduł dzwięku załadowałeś ? alsa_sound ?
Kurde nie uwierzycie...
Mam tego sid'a i teraz dźwięk jest (ale nie do końca bo jak klikne w 'test dźwięku' to jest, ale globalnie i przy nowych wiadomościach nie ma) przy odwrotnej konfiguracji modułów, tzn przy włączonym phonon_sound...
Jak to naprawić :(
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-11-09 22:03:34)
Sory za PPP. Nowa poszlaka, która pasuje do jakiś zjawisk paranormalnych albo cuś takiego... o_0
Jak już sprawdziłem dźwięk przy zmianach statusu jest. Problem jest przy 'Nowej wiadomości' i teraz:
Jak włączę guake (F12) dźwięk jest przy nowej wiadomości. Jak wyłączę - nie ma. Sprawdziłem czy to może jest jakiś problem z F12 (zmieniłem w guake F12 na F10), bo myślałem, że kadu używa gdzieś F12 i dalej ten sam problem. Przy włączonej konsoli, dźwięk jest, przy wyłączonej nie ma...
Co wy na to? o_0
sprawdź czy masz aktywną opcję: konfiguracja -> powiadomienia -> informuj o nowych wiadomościach tylko gdy okno jest nieaktywne
DZIĘKI CI CZŁOWIEKU! Czułem, że to coś takiego, ale nie sądziłem, że taka opcja istnieje... Dziwne...
Jednak ludzie ze wschodu są nie zastąpieni :) A propos. Gorlice ładne miasteczko ;) Jak będę na dłużej dam znać :D
Pozdrawiam
P@blo napisał(-a):
Jednak ludzie ze wschodu są nie zastąpieni :)
Zwłaszcza gdy są deweloperami Kadu jak WhE. ;)
No to mi się trafiło :D