Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy ktoś może mi polecić dobrą nawigację na Androida ? - ale chodzi mi konkretnie o nawigację pieszą. Gdyby jeszcze pokazywało szlaki turystyczne to już by było genialnie :)
navi od googla ostatnio bardzo tajnie sie sprawuje, ba nawet gada jak najęte
minus taki, że trzeba płacić za neta
ostatnio szukam czegoś fajnego, jedyne co znalazłem i jest warte polecenia to http://www.sygic.com/en/android
w markecie jest dostępna 7 dniowa wersja trialowa, mapy (z tom toma) pobierasz za free ich dedykowana aplikacją
jak na razie znalazłem 2 minusy:
- jest płatna (chociaż co update aplikacji z marketu ten trial wydłuża sie o 7 dni x)) ale myśle czy jej nie kupić bo licencja na używanie mapy polski kosztuje 11.99 ojro (~53zł) i jest dożywotnia
- żeby podać nr ulicy trzeba wyłączyć natywną klawiaturę i używać tej dostarczonej przez sygic - zupełnie nie wiem czemu, pewnie naprawią
z tego co wyczytałem abonament w wysokości 9.99 ojro jest na subskrypcję informacji o zakorkowanych drogach więc nie trzeba nic płacić
licencję można przenosić między urządzeniami (1 jednocześnie może miec)
nie wiem co jeszcze, ogólnie wygląda ładnie, wylicza dobrze trasy, szybko nakłada poprawki na moim HTC Magic trwa to ok 7 sekund więc chyba nie jest źle
poczyta sobie jakie ma ficzersy, według mnie najlepsza navi na androida w tym momencie
p.s.
ma opcję power save na pracy bateryjnej więc na piesze wycieczki chyba ok ;)
W Google Maps wprowadzili nawigację, masz te same mapy co na komputerze, możesz wytyczyć trasę samemu, ale nie wiem czy da się importować jakieś warstwy a tych jest pełno w szukajce google (trasy rowerowe, turystyczne, zabytki itp)
Próbowałem używać google maps przez gps ale to bez dostępu do sieci nie działa. Próbuje ładować mapę ale niestety nie może pobrać.
No ja mam stały dostęp i z tym nie ma problemu. W domu przez wi-fi ładuję sobie mapy, a w terenie mam neta i można poszaleć. Szukałem tylko właśnie dobrej nawigacji do pieszych wędrówek.
Dzięki za dotychczasowe uwagi :)
Też miałem polecać to coś ale chyba za głupi jestem bo nijak mi chciało działać.
Jacekalex napisał(-a):
Próbowaleś Mapdroyd?
Nie, zaraz zainstaluję i popatrzę :)
bns
tak jest takie coś
zaznaczasz do 10 (zdaje sie) kwadracików 16km^2 do pamięci telefonu i potem bez neta masz samą pozycje na mapie, bez navi
w najnowszych guglarkach trzeba wejsć w opcje google labs czy laboratorium i tam są eksperymentalne ficzery wystarczy zaznaczyć
potem na mapie jak mamy wybrana jakaś lokację (będzie to środek kwadraciku) przytrzymujemy piórko i zaczyna sie pobierać