Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Możesz dodać jeden do /etc/modprobe.d/blacklist.conf
BTW:
Jeżeli masz network-managera to po co ci coś płodzić w interfaces? Ja zawsze tam mam tylko lo i wszystko mi działa... Łączysz się przez wifi czy eth0?? Taki trywiał, ale może dhclient eth0 ci pomoże...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-10-23 21:54:40)
Łącze się przez kabel.
No a co z
dhclient eth0
Po tym też nie masz neta??
Neta nie mam , ale czasami się pojawia.
Czyli jeszcze raz napiszę jak to wygląda, net jest sobie, i nagle się urywa łącze, np. pingi idą sobie, i nagle padają, aby po jakimś czasie powstać.
Jak neta nie ma, to dhcpclient nic nie odpowiada.
Ale położę kartę sieciową, i podniosę w takiej zawiesze,a następnie dam dhcpclient to weźmie adres.
A masz swoje jajko czy dystrybucyjne?? Może skompiluj sobie z odpowiednim sterownikiem do sieci to może ten kaprys minie? Szczerze to miałem kiedyś problem z wyłączającym się netem ale to było przez ppp na komórkę... Albo na modem??
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-10-23 22:14:06)
Mam dystrybucyjne.
Dobra chłopaki, odpuszczę sobie na razie, postawie Ubuntu 11.04 x64
A jak będzie więcej czasu, to wtedy powalczę z Debianem.
Fakt, trochę szkoda go, już z rok go używałem, przyzwyczaiłem się.
Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowany przez marianciu (2011-10-23 22:14:17)
Postaw debiana testinga stąd. Jak coś to ci pomogę przy instalacji... Nie warto wracać do ubuntu :) Wg mnie...
Oki, zaraz go zapuszczę.
Tam jest zawsze fajne jajco i wszystko wyłapie... Potem sobie doinstaluj co tam chcesz... Pamiętaj, że to jest system podstawowy i są tam tylko rzeczy niezbędne do funkcjonowania systemu... Np make chyba nie ma ;) Ale jak już złapie sieć to dasz rade... Potem tylko aptitude :D no i z grubem ja zawsze mam problem ale jakimś livecd go doinstalujesz...
Powodzenia :)
FATUM!!!
Jak na złość dysku mi nie złapało. Ewentualnie kazało wybrać samemu sterownik, ale żaden z podanych nie wskazywał na mojego samsunga.
Z tego wszystkiego zainstalowałem Ubuntu 11.04, ale czuje się jak bym ZDRADZIŁ.
Może dzisiaj zawalczę jeszcze raz, aby debiana podesłanego przez Pabla zainstalować.
MAM - znalazłem w domu starą kartę sieciową. Wpiąłem i debian działa jak gitara.
Hehe... Ale rozwiązanie :D hard'owe ;p