Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Jako, że posiadam w kompie 2 karty telewizyjne DVB i DVB-T chciałbym użyć go jako centrum multimedialnego w salonie, który by mi zastąpił telewizor i wieżę. Wszystko pracuje pod kontrolą Kubuntu. Chciałbym jednak spytać, czy do kompa można w ogóle jakoś podpić konsolę do gry? Np. Play station? Chodzi mi o to, żeby wszystko mieć w jednym, z tego co wiem, można bezpośrednio podpiąć do monitora konsolę, ale co z dźwiękiem?
Czy ktoś próbował takich kombinacji?
Stare konsole dało się podpiąć np poprzez zwykły tuner TV, podejrzewam że nowe też się da jeżeli są odpowiednie złącza, dźwięk wtedy szedł by z głośników.
Ale nie wiem czy karty DVB/DVB-T takie złącza mają... nie jestem w temacie szczerze powiedziawszy i nie wiem czym się obecnie podpina konsolę. Powiem tyle - u siebie podpinałem SNES'a poprzez zwykły koncentryk do tunera i działało, dzisiaj pewnie była by potrzebna jakaś karta z HDMI...
AverMedia produkuje grabbery HDMI, koszt takiej zabawki to chyba 400 czy 450 zl xd. Ale przyznam się że nie wiem jak to działa :].
Konsole jak najbardziej można podpiąć do monitora komputerowego, pytanie tylko jaką konsole do jakiego monitora :]
NP. jak nie masz monitora z głośnikami albo wzmacniacza z HDMI to podpinając ps3, jesteś skazany na gre bez dźwięku, chyba że na PS są wyjścia inne niż HDMI.