Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Yampress napisał(-a):
Zawsze można windowsowe kadu 0.10 uruchomić pod wine !!!
Genialne. :)
ale działa ! bez pixxxxxxxia sie
Ostatnio edytowany przez Yampress (2011-09-09 17:27:36)
0.10 jest u Ciebie na wine?
tak
yampress@debian:~$ wine --version wine-1.0.1 yampress@debian:~$
Yampress napisał(-a):
k4misiek i wymieszac stare qt 4.6 z noqwym qt 4.7 Gra nie warta świeczki 9.2 spisuje się świetnie w stosunku do 0.6.5.4 .
W repozytorium Mepis 11.0 mamy Qt4.7 przepakietowane dla Squeeze.
Bez problemu idzie zainstalować i Kadu oraz Hedgewars(przepakietowałem z Sida) które wymagają nowszej wersji Qt śmigają elegancko jak i cały system.
Problem który opisywałem wcześniej nie występuje(pewnie wtedy za dużą kaszane narobiłem).
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2011-10-04 10:29:11)
kto nie lubi za dużo grzebać jak ja -> to się nie podejmuje takixch rzeczy :) 0.9.2 starczy
U mnie po aktualizacji z 0.9.2 do 0.10.0 w ogóle Kadu nie odpala (dzisiaj dopiero sprawdziłem ;)). Znowu rozjeżdża się na konfigu — na czystym konfigu (po usunięciu ~/.kadu) działa, po cofnięciu do 0.9.2 działa również na starym. Chyba przy każdym wydaniu po prostu trzeba ustawiać wszystko od początku…
U mnie ze starszej do nowszej wersji przechodzi bez problemu. Z nowszej do starszej jest problem z konfigiem.
W wersji 0.10 wyparowało część wtyczek. mpd_mediaplayer trochę żal...