Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie!
Jak wiecie (lub też nie) za pomocą Boinc możemy wspierać różne projekty za pomocą - naszych komputerów. To one niczym potężne kalkulatory wspierają owe projekty. Jednak ja mam inny - yhm "pomysł"
Czemu udostępniając swój komputer muszę wspierać projekty z których ja nie będę miał pożytku (tak myślę)?
Jeśli jest możliwość, chciałbym wspierać typowo projekty Linuksowe i najlepiej - Open Source. Nie wiem jakie to są ;) Ale może są takie? I jeśli można wiedzieć - jakieś konkretne znacie? Nie chcę wspierać jakiś technologii nie wiadomo skąd (może jakiejś Nvidii?), a wolę wspierać technologię Open Source i Linuksową (lepsze jutro dla Pingwinka ;]).
Więc jak są takie projekty i jest ktoś w stanie wymienić (najlepiej aktywny), niech da znać ;)
Fervi
A weź "wleź no" na stronę http://boinc.berkeley.edu/
I się rozglądnij a jak to Ci nie pasuje to zapytaj wujka google lub utwórz własny projekt żebyś mógł wykorzystywać kompy innych użytkowników.
Ehhh, od dalszego komentarza się powstrzymam.
Cóż, tylko ta lista projektów istnieje, szkoda trochę, bo myślałem, że wspomogę jakoś Linuksa, ale tutaj raczej nic takiego nie ma.
No cóż, ale postaram się wspierać to co jest :D
Fervi
BTW. Gdybym zrobił nieoficjalny projekt i podłączył tam np. 10 moich komputerów, mógłbym grać w gry płynnie na najwyższych detalach? :D
Ostatnio edytowany przez fervi (2011-09-29 22:02:21)
jak chcesz grać w gry to kup sobie konsole i telewizor 60" ;]
fervi, nie bardzo rozumiem, o co ci właściwie chodzi. masz dużo komputerów i szukasz dla nich jakiegoś praktycznego zastosowania? no więc podpowiem ci, że gdy komputery występują w dużej ilości to świetnie sprawdzają się w ogrzewaniu pomieszczeń. a jesień tuż tuż! :P
jeśli chcesz wesprzeć projekt debiana czy linuksa w ogólności, to znacznie więcej pomogą twoje umiejętności programistyczne. a jeśli chcesz zużywać swoje pecetowe zasoby na boinc, to szukaj lekarstwa na raka